StoryEditorOCM
SplitIZ LUKE?

Splićani se guše: ‘Odakle se širi ovaj nesnosan smrad? Živimo na Brodarici, svi prozori su nam zatvoreni...‘

Piše Frano Kiso
23. rujna 2024. - 17:30

Već danima se žale Splićani i stanovnici obližnjeg Solina zbog nesnosnog smrada koji se širi iz smjera Sjeverne luke prema Kopilici, Brodarici, Brdima i Vranjicu.

- Što se ovdje događa?! Ulazimo u šesti dan s nagrizajućim smradom. Naši mještani u panici zovu da ne mogu disati, da imaju glavobolje - piše na Facebook stranici "Inicijativa Mjesto koje hoće živjeti 2020", a tvrde i da nisu našli točan izvor vonja obilazeći industrijsku zonu.

- Tanker je tu tek dva dana, dok je smrad prisutan šest dana. Broda za bitumen nema, žitni terminal trenutno nije u pogonu, a u Salonitu se radovi ne odvijaju punim pogonom - mozgaju administratori što bi mogao biti uzrok neugodnih mirisa.

Ispod objave su se nanizale žalopojke Splićana kojima nije jasno zašto nitko od odgovornih ne reagira na ovaj problem koji bi mogao prerasti u ozbiljnu zdravstvenu poteškoću.

- Ima li netko od "velikih i odgovornih" da čuje vapaje ovih ljudi koji samo žele normalno disati? Zna li naš gradonačelnik za ovaj ekocid? - pita se jedna građanka, dok druga piše da joj je na Duilovo neizdrživ smrad grizao oči kao u vrijeme sanacije Karepovca.

- Odakle se širi ovaj nesnosan smrad nafte? Živimo na Brodarici, svi prozori su zatvoreni, ovo je neizdrživo - napisala nam je i čitateljica iz Terzićeve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 17:31