StoryEditorOCM
SplitBIZARAN SLUČAJ

Splićani razotkrili financijsku prevaru na Facebooku: ‘Koliko joj je puta kćer slavila rođendan?! Nije sama u ovome...‘

Piše Frano Kiso
26. srpnja 2024. - 08:56

Nije nikakva tajna da Splićani imaju veliko srce i da uvijek spremno zasuču rukave kada je nekome istinski potrebna pomoć. U prilog tome ide i jedna sjajna Facebook grupa "Empatija Split" u kojoj se okupilo preko dvadeset tisuća članova koji rado uskoče u svakoj prilici da pomognu svojim sugrađanima.

Međutim, administratorici je upalo u oko da je jedna gospođa napravila dva različita profila i u kratkom vremenu se oba puta predstavljala kao majka kćeri koji slavi rođendan. Naglašavala je da joj treba financijska pomoć da bi kćerki omogućila pristojnu proslavu i apelirala je za donacije.

- Majka koja nema kćeri za rođendan je imala istu objavu prošli mjesec s istom molbom. To sam shvatila po broju računa. Oprez ne uplaćivati - piše u svojoj objavi uz napomenu o koja se dva profila radi.

image
Facebook/Empatija Split

Ispod su se nizali ogorčeni komentari, neki su slali i vlastite prepiske s prozvanom gospođom, a svi se slažu u jednome - ovo može svima biti lekcija.

- Niste ni svjesni s kim imate posla. Lažljivca i prevarantica. I nije sama u poslu - piše jedna Splićanka, a ostali se nadovezuju:

- Prevara! E, moj svitu... Samo direktno na adresu da vidite s kim imate posla, a ne dilit okolo lovu pa se kasnije kajat za par eura.

- Čim kažu da nisu iz Splita, a ne kažu odakle su i ne ostave adresu, sumnjivo je. Traže tobože neke potrepštine i sitnice, a daju samo broj računa. Znaju da je ljudima najjednostavnije poslati novac. Sto ljudi po deset eura, lipa cifra... Složit će ova novu priču, otvoriti novi račun i novi profil. Ljudima poštenog srca i čiste duše ne pada na pamet da se netko može ovim bavit - zaključuje članica grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 16:39