StoryEditorOCM
SplitUSRED LJETA

Šokirana Splićanka ne može do svojeg novca: ‘Tjednima im ne radi 30 posto bankomata u gradu, a dva su na top poziciji!?‘

Piše Gordan Zubčić
3. kolovoza 2024. - 07:55

Čak i da nije špica turističke sezone, po kojoj se mnogi ravnaju, a pogotovo korporacije i, u ovom slučaju, banke, situacija o kojoj pišemo bila bi u najamnju ruku neposlovna, da ne kažemo - bizarna.

Kada cijelu priču potpuno zasluženo dignemo na razinu svih domaćih ljudi, koji u našem gradu žive i financiraju sve živo tijekom cijele godine, a ne samo u toliko precijenjenoj turističkoj sezoni, opet dolazimo do ocjene - neposlovno. Riječ je o situaciji s bankomatima Addiko banke koji na dvije strateške pozicije u Splitu već danima ne rade.

O svemu svjedoči i naša čitateljica.

- Pišem vam iziritirana stanjem u Addiko banci odnosno na njezinim bankomatima. Radila sam nekoliko godina u bankarskom sektoru pa mi taj dio poslovnog svijeta nije nepoznanica.

image

Pokvareni bankomat Addiko banke kod robne kuće ‘Prima Grad‘

Nikola Vilić/Cropix

Uzimajući u obzir činjenicu da sve banke u svom nazivu nose i epitet "poslovna", pitam se gdje je ovdje poslovnost. Prije petnaestak dana primjetila sam da bankomat Addiko banke u sklopu trgovačkog cestra "Mall of Split" ne radi.

Pretpostavila sam da ga možda treba dopuniti gotovinom ili nešto slično. Nakon tri-četiri dana ponovno sam prošla i vidjela da je stanje nepromijenjeno. U petak, 26. srpnja vidjela sam da bankomat još uvijek ne radi i odlučila sam nazvati kontakt centar banke.

Pomislila sam da im možda nitko nije javio da je bankomat neispravan ili da su ga popravili pa se opet pokvario. Ono što mi je djelatnica rekla me ostavilo doslovno bez teksta! - ističe naša sugovornica i dodaje:

- Dakle, kako mi je ona objasnila, čeka se dolazak zaposlenika Fine da odrade postupak koji je potreban u tom sektoru, te je dodala da i "bankomat kod ‘Prime grad‘ isto ne radi". Zahvalila sam joj i prekinula razgovor. Što od nemoći, što od bijesa, nisam znala šta reći.

Drugi grad po veličini u Hrvatskoj, u jeku turističke sezone, a ne rade dva isplatna uređaja Addiko banke od ukupno njih sedam u gradu?!

Jasno mi je da se potiče kartično plaćanje i što manje korištenje gotovine. Međutim, pokušajte verduru na Pazaru platiti karticom ili kavu u većini kafića. Pa, autobusnu kartu na kolodvoru još uvijek morate platiti gotovinom, što dalje da govorim...

Potaknuti porukom naše čitateljice, kontaktirali smo zagrebačku središnjicu spomenute novčarske kuće. Odgovor koji je stigao u našu redakciju samo je potvrdio da oba spomenuta bankomata - ne rade. Poruku prenosimo u cijelosti.

image
Nikola Vilić/Cropix

- Potvrđujemo da su dva bankomata u Splitu, u centru "Mall of Split", i na adresi Trg Gaje Bulata (robna kuća "Prima Grad", op.a.), privremeno nedostupni zbog njihove tehničke neispravnosti. Ispričavamo se građanima na trenutnoj nemogućnosti korištenja ovih bankomata te ih i ovim putem obavještavamo da radimo na njihovom osposobljavanju.

Informacije o nedostupnosti ovih bankomata te o dostupnosti svih ostalih bankomata iz Addiko mreže uvijek se mogu naći na našoj internetskoj stranici te u internetskom i mobilnom bankarstvu.

Naglašavamo i kako klijenti Addiko banke, koji imaju ugovorene pakete tekućeg računa Platinum ili Plus, mogu bez naknade podizati gotovinu na bankomatima svih banaka u Hrvatskoj - neograničeno s Platinum paketom ili dva puta mjesečno s Plus paketom - navode iz Addiko banke.

Kada se u cijelom "kupusu" zna da su gradska jezgra i prvi "prsten" oko nje podosta očišćeni od bankomata, otkad je odlukom iz Banovine zabranjeno njihovo postavljanje da su na javnim površinama, nije teško zaključiti da je luksuz imati i jedan jedini koji je izvan pogona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 21:01