StoryEditorOCM
SplitOVO JE ČUDO!

Svjedoci nesreće u predgrađu Splita: ‘Mama je čekala malu na balkonu i sve gledala...‘; ‘Gospe od Zdravlja ih je čuvala‘

Piše B. L., A. P., P. K., Split SD
21. studenog 2023. - 14:27

NOVIJE:

U razgovoru sa svjedocima nesreće u kojoj je u Gornjem Sitnom školski kombi s petero učenika osmog razreda OŠ Srinjine  sletio s ceste u zaseoku Sirotkovići, isplivali su nevjerojatni detalji.

Prema njihovom pričanju, kombi je s dijela ceste gdje je uzbrdica pao preko drveća i završio na donjem dijelu ceste s kojeg je otklizao Anti Radelji u vrt. Tamo mu je pao na roštilj i šipak i nastavio se prevrtati do drugog susjedovog vrta, gdje se konačno zaustavio.

image
Božidar Vukičević/Cropix

U Sirotkovićima smo zatekli tetu učenice koja je bila u kombiju kad se nesreća dogodila. Kaže nam kako je mama od nećakinjine prijateljice svjedočila nesreći iz prve ruke.

- Mama je čekala malu na balkonu i sve je gledala... Ne znam kako je preživjela, toliki šok... To je prestrašno! Nećakinja mi je dobila udarac u glavu, rame i nogu.

Snimili su sve, sve je ok. Svih petero je dobro. Ona je nazvala mamu, kazala joj: Prevrnuli smo se tri - četiri puta. Mama joj je bila u strašnom šoku, ali sad je dobro. Djeca kao djeca to lakše shvaćaju - kazala nam je teta.

image
Božidar Lončar

Ante Radelja, jedan od očevidaca nam je kazao kako su na prvu pomislili da se u polju nešto dogodilo, da se srušila neka od pojata ili kućica. Odmah su izletjeli vani da vide o čemu se radi i imali su što vidjeti.

- Hvala Bogu da je sve dobro završilo, Gospe od Zdravlja ih je čuvala! - kazao je na kraju uz pitanje koje danas svi postavljaju - zašto na cesti nije postavljen branik?

image
Božidar Lončar

Čovjek je očito bio pod teškim šokom i nije nam htio ništa više reći od ovoga što smo naveli.

Kako neslužbeno doznajemo, "Prometov" vozač je ‘96. godište i počeo je u ovoj gradskoj tvrtki raditi prije niti pola godine, te je bez problema prošao sva potrebna testiranja.

Vozilo javnog gradskog prijevoznika je otprilike staro oko deset godina, ali nije prošlo veliku kilometražu jer ne vozi duge relacije. Također smo doznali kako se posebnim školskim prijevozom bave i vozačev otac i brat, a najmanji staž ima upravo stariji sin koji je danas bio za volanom.

Svjedoci nesreće su nam rekli kako je vozač prvi priskočio u pomoć djeci koji je ostao zadnji na mjestu nesreće, čekao je da se sva djeca ukrcaju u vozilo hitne pomoći.   

Policija se tijekom popodneva povukla s terena, a izvlačenje kombija bi se po svoj prilici trebalo obaviti tijekom sutrašnjeg dana.

RANIJE:

Oko 13.23 sati na cesti u Sitnom Gornjem došlo je do slijetanja kombi vozila s ceste! U trenutku nesreće u kombiju se nalazio vozač i petero djece, potvrdilI su nam iz PU splitsko-dalmatinske.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Vozač i djeca prevezeni su u bolnicu na pružanje medicinske pomoći, a kako neslužbeno doznajemo nitko nije teže ozlijeđen.

Iz policije kažu da se promet odvija jednim kolničkim trakom uz regulaciju policije.

image
Google Maps
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix

- Na Objedinjeni hitni bolnički prijem zaprimljeno je petero djece koja su sudjelovala u prometnoj nesreći, koja su sva u dobrom općem stanju. Imaju minimalne tjelesne ozljede, uglavnom se radi o udarcima, nema težih ozljeda.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Djeca će biti obrađena, kratko zadržana, opservirana i nakon dijagnostičke obrade, ako sve bude u redu, najvjerojatnije otpuštena kući - kazao nam je Prof. dr. sc. Zenon Pogorelić, predstojnik Klinike za dječju kirurgiju i zamjenik ravnatelja KBC-a Split.

Zrinka Mužinić Bikić, ravnateljica Osnovne škole "Srinjine", nam je kazala da su sva djeca prema dosadašnjim informacijama u dobrom stanju.

image

Zrinka Mužinić Bikić

Tom Dubravec/Cropix

- Djeca su pri svijesti. Neki su malo natučeni i za svaki slučaj su prevezeni u splitsku bolnicu na detaljan pregled, ali prema informacijama koje imam, nema težih ozljeda.

U kombiju je bio vozač i petero učenika naše škole - kazala nam je Mužinić Bikić i dodala kako je u kontaktu s roditeljima djece koja su bila u vozilu.

Objasnila nam je da se nesreća dogodila u naselju Sirotkovići i istaknula da je riječ o cesti koja nema zaštitnu ogradu.

- Ta cesta je problematična i apeliramo da se pristupne ceste školi pregledaju i urede - poručila je Mužinić Bikić.

image

W i k i

Uskoro opširnije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 09:21