StoryEditorOCM
Splitslijedi kontrola

Širi se video s nove splitske promatračnice na kojoj muškarac rukom odvidava vijke... Grad: ‘Odmah smo zvali izvođače‘

Piše A. P.
10. rujna 2024. - 10:52

Društvenim mrežama širi se snimka s nove promatračnice na marjanskom Sedlu na kojoj muškarac rukom odvidava matice i vijke na konstrukciji, te indirektno ukazuje da nije sve u najboljem redu.

Iz Grada Splita su nam kazali da su odmah po saznanju kontaktirali izvođača radova i stručni nadzor te su zatražili izlazak na teren i očitovanje. 

- Radovi na pritezanju vijaka izvršeni su u skladu sa zahtjevima projekta o čemu je dostavljena pisana izjava odobrenog podizvoditelja Marana d.o.o. koji imaju potrebne certifikate za klasu izvedbe projektirane čelične konstrukcije i obučene radnike, te je pritom korištena atestirana oprema (moment ključ). Krajem svibnja vijke su višestruko kontrolirali te je navedeno utvrđeno pisanom korespondencijom, a radovi su nadzirani od strane nadzornog inženjera.

Danas će se izvršiti nova kontrola vijaka na kompletnom stubištu za koje nema ugroze po pitanju stabilnosti, a sama građevina redovito će se pregledavati i atestirati, kako je propisano i dokumentacijom - kazali su nam iz Banovine. 

Podsjetimo, nova promatračnica djelo je autora Emila Šverka i Nene Kezića, a svečano je otvorena u subotu. Visoka je 20 metara i napravljena na mjestu stare promatračnice i to u sklopu EU projekta "Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 11:23