StoryEditorOCM
SplitPERFORMANS U JEZGRI

Šetajući grmovi, mazanje ‘majonezom‘, trapez na stablu... Što se to danas događalo u Splitu? Pozadina je dosta ozbiljna

Piše SPLIT SD
4. listopada 2024. - 21:04

Ako ste se danas našli u centru grada, sigurno ste ostali nemalo iznenađeni događanjima u gradu i možda čak i pomislili da se radi o još jednom “cirkusu” za turiste, ali ovdje je zapravo riječ o drugom izdanju festivala suvremenog cirkusa i umjetnosti na otvorenom - Split Calling.

Zanimljivo je što se festival upravo želi reflektirati na problematiku centra grada obilježenog razvojem turizma, gubitkom lokalnog stanovništva i monokulturnom transformacijom sadržaja te istražiti novu viziju, doživljaj i perspektivu ovih prostora.

image
Split Calling

Ovogodišnje izdanje festivala otvoreno je jedinstvenom performativnom šetnjom gradskom jezgrom koja predstavlja pismo napisano našem gradu u izvedbi polaznika masterclassa “Dramaturgija javnog prostora - Letters to the neighborhood”, održanog također u sklopu festivala, a pod vodstvom Jorge Durán Roldósa, cijenjenog umjetnika i sveučilišnog profesora s doktoratom iz područja izvedbenih umjetnosti Sveučilišta u Barceloni.

image
Split Calling

Grmovi koji šetaju i koji su priredili brojne smješne spletke zapravo je polumobilna klaunska predstava Sapiens sapiens francuskog dvojca Sur le vif koju imate opet vidjeti u subotu 5.10. s početkom u 11.15 sati. Cijeli program za subotu je u nastavku. Festival će završiti u opuštenom tonu uz party s lokalnim mladim DJ-evima i glazbenicima.

image
Split Calling
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 21:05