StoryEditorOCM
SplitU SVETE OBITELJI

Šesta je obljetnica smrti omiljenog splitskog karizmatika. Na Sukoišanu zato organiziraju Dane fra Josipa Marcelića

Piše Joško Dadić
15. siječnja 2024. - 19:13

U povodu 6. obljetnice smrti, u organizaciji Župe sv. Obitelji u Splitu na Sukoišanu 18. siječnja (četvrtak) započinju Dani fra Josipa Marcelića, svećenika Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša, karizmatika, vjerskog pisca, prevoditelja i filmskog scenarista kojeg su vjernici grada Splita nazivali omiljenim ispovjednikom.

Fra Josip Marcelić je umro je 2018. godine. Bio je jedan od inicijatora osnivanja Hrvatske udruge Benedikt, član Savjetodavnog vijeća i duhovnik udruge. Na njegov prijedlog udruga je ponijela naziv po svetom Benediktu, zaštitniku Europe. Svojim idejama i prijedlozima davao je značajan obol u radu udruge, posebno u duhovnim i vjerskim segmentima rada. Molitvom i blagoslovom pratio je sve aktivnosti udruge te je često s Hrvatskom udrugom Benedikt kao duhovni vođa išao na hodočasničke izlete.

image

Fra Josip Marcelić

Joško Ponoš/HANZA MEDIA

U nedjelju 21. siječnja iza misnog slavlja bit će blagoslov kipa u čast fra Josipa Marcelića, autora prof. Josipa Bosnića u dvorištu crkve Župe Sv. Obitelji na Sukoišanu.

Kažimo i kako će u četvrtak, 18. siječnja misno slavlje u 18 sati voditi fra Ante Vučković, a u petak, 19. siječnja don Ante Mateljan. Misno slavlje u subotu, 20. siječnja, s početkom u 18 sati vodit će don Ivan Bodrožić, a zadnjeg dana, misno slavlje u 11 sati vodit će nadbiskup u miru mons. Marin Barišić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 10:06