StoryEditorOCM
SplitKAPETAN ZUROVIĆ

Šef udruge koja zapošljava preko 10.000 hrvatskih pomoraca daje podršku splitskom kapetanu: ‘Marko Bekavac je nevin!‘

Piše split sd
17. rujna 2024. - 11:51

Kapetan Mario Zorović, predsjednik Udruge hrvatskih posrednika pri zapošljavanju pomoraca izrazili su javnu punu podršku splitskom kapetanu Marku Bekavcu. Smatraju da je nepravedno osuđen na 30 godina zatvora.

- Kao organizacija koja zapošljava preko 10.000 hrvatskih pomoraca i podržava sve one koji se svakodnevno suočavaju s izazovima na moru, smatramo da je presuda nepravedna i da ne odražava pravičnost koja bi trebala biti temelj svakog pravnog postupka - tvrdi Zorović, te nastavlja:

- CROSMA kao udruženje vjeruje u pošteno suđenje i detaljnu istragu svakog incidenta, osobito kada su u pitanju ljudi koji čitav život posvećuju sigurnosti na moru i zaštiti ljudskih života. Uvjereni smo da kapetan Bekavac nije imao loše namjere niti je postupao s nebrigom, te da postoje okolnosti koje su nedovoljno razmotrene tijekom suđenja. Stoga iskreno vjerujemo u njegovo pravomoćno oslobađanje i povratak najmilijima.

Pozivamo sve nadležne hrvatske institucije da interveniraju u cilju osiguranja pravičnog suđenja i njegovog što skorijeg izlaska na slobodu. Kapetan Bekavac zaslužuje pravednu priliku za obranu, a mi kao CROSMA stojimo uz njega i njegovu obitelj u ovom teškom trenutku.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 11:52