StoryEditorOCM
SplitA sramote!

Sanaciju ove javne garaže Splićani platili pola milijuna eura, a poplavila nakon prve veće kiše. A tek muke s vratima...

Piše N. L.
7. listopada 2024. - 06:42

Niti pola godina od sanacije, eto problema. I to ne baš malih. Riječ je o obnovljenoj garaži u Smiljanićevoj ulici koja je od početka ožujka ove godine korisnicima nakon sanacije opet otvorila svoja vrata. 

Kad kažemo otvorila vrata, onda to ovih dana baš i nije točno jer nam se tamošnji stanari žale kako je baš u tome problem - vrata više ne rade nego što rade, pa korisnici izluđuju jer se često dogodi da ne mogu ni ući odnosno izaći iz garaže. Više nema ni čuvara, sve je automatizirano, pa ako zaglave u garaži zbog neispravnih vrata, moraju zvati dežurne u Split parkingu.

Kao da to nije dovoljno, krov garaže prokišnjava pa je već s prvom većom kišom unutar parkirnog prostora nastala - poplava!

image
Snimio čitatelj

Obratili smo se "Split parkingu" kako bismo doznali što se događa i koji su razlozi spomenutih problema, brzo su nam odgovorili.

- Upoznati smo s navedenim situacijama i u procesu su rješavanja. Ulazna vrata na garaži su stara vrata, a nova su već pred neko vrijeme naručena i odmah po isporuci će se i postaviti.

image
Split parking

Što se tiče dijelova gdje povremeno prokišnjava, napominjemo kako dijelovi krova nisu bili obuhvaćeni projektom sanacije obzirom da nisu pod upravljanjem "Split parkinga" jer u naravi predstavljaju šetnicu, a dio je i u privatnom vlasništvu.

image
Snimio čitatelj

Ipak, izvođač radova je obaviješten o ovoj situaciji i izvršit će sanaciju u najkraćem mogućem roku, a svi izvedeni radovi na sanaciji imaju jamstvo od deset godina - navode u splitskoj gradskoj tvrtki.

Kako su prije obnove naveli u "Split parkingu", ova je garaža stara 38 godina - izgrađena je 1985. godine, a vrijednost radova obnove iznosila je 454.469,75 eura s PDV-om. Izvođač radova bila je tvrtka "Madex" d.o.o. iz Slavonskog Broda.

Kapacitet garaže je 161 parkirno mjesto za automobile i 17 mjesta za motore.

-Konstrukcija je tijekom više desetljeća korištenja znatno stradala, a radovi koji su obavljeni bili su nužni za popravak konstrukcije i njeno dovođenje u tehnički ispravno stanje, primarno da bi se spriječilo daljnje curenje oborinskih voda kroz kolničku međukatnu konstrukciju - naveli su u gradskoj firmi nakon obnove objekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 06:43