StoryEditorOCM
SplitSPAS ZA PJEŠAKE

Šakić trlja ruke! Nedaleko od radnje kultnog splitskog vulkanizera dodatno se usporava promet, doznajemo što je uzrok

Piše Gordan Zubčić
13. lipnja 2024. - 06:32
Bit će to ukupno deseto križanje Velebitske ulice, jedne od dužih pod Marjanom, na koje će biti postavljeni semaforiNikola Vilić/Cropix

U gradu poput Splita, premreženom semaforima, u kojem se o kružnim tokovima može samo sanjati, što zbog objektivnih, što zbog potpuno neopravdanih razloga, postavit će se - još jedan semafor.

Riječ je o križanju Velebitske i Benkovačke ulice, na južnom ulazu u Kman, koje je vrlo pogibeljno za pješake zbog svoje širine i (pre)dugih pješačkih prijelaza, projektiranih prije gotovo pola stoljeća kada se vrućim asfaltom kretalo nemjerljivo manje vozila. U blizini te kritične točke na razmeđi Kmana i Sućidra, ne zaboravimo, nalazi se dječji vrtić, a samo stotinjak metara niže i Osnovna škola "Kman-Kocunar".

image
Nikola Vilić/Cropix

Sve su to, rekli bismo, ključni argumenti u korist projekta za koji je Banovina upravo izabrala izvođača radova procijenjene vrijednosti 130 tisuća eura ili oko milijun kuna. U konkurenciji "Cestara", predloženo je da se ugovor sklopi s tvrtkom "Prvi treptač" sa sjedištem na Pujankama koja je istaknula cijenu od 127.451 euro.

Posao bi trebao potrajati oko dva mjeseca i to je sve ono što čini objektivnu stranu potrebe za ovim komunalnim zahvatom.

No, treba reći i da će se semafori postaviti na lokaciju udaljenu samo stotinjak metara od još frekventnijeg i odavno semaforiziranog križanja Velebitske, Solinske i Paraćeve ulice, kod nadaleko poznatog vulkanizerskog servisa "Šakić".

Bit će to ukupno deseto sjecište Velebitske ulice, jedne od dužih pod Marjanom, na koje će biti postavljena svjetlosna signalizacija, a uređen je samo jedan kružni tok, onaj već kultni "privremeni", plastični na raskrižju s Bračkom.

image
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 06:32