StoryEditorOCM
Split‘Je.. vas Isus‘

S preko dva promila u Marmontovoj dobacivao djevojci u prolazu pa vrijeđao policajce. Evo s koliko je kažnjen

Piše Mario Matana
31. kolovoza 2024. - 13:47

Zbog narušavanja javnog reda i mira 53-godišnji umirovljenik dobio je 400 eura kazne odlukom Prekršajnog suda u Splitu.

Dobro, 80 eura ne mora platiti, jer je koncem svibnja proveo jedan dan iza rešetaka, a i ako odluči platiti na vrijeme kaznu, onda je u pitanju dvije trećine iznosa...

A prema presudi narušavao je javni red i mir tako što je u lokalu uz Marmontovu, na prilično prometnom mjestu oko 20,40 sati vikao na policajce riječima ‘što me maltretirate, j... vas Isus, ja sam hrvatski branitelj, što mi možete‘, a onda tijekom privođenja i ‘j... vam Isus majku, ja sam branitelj, Bog vas j...‘.

Okrivljeni je uglavnom priznao sve iz optužnog prijedloga te mu je zbog svega žao, tvrdi da se neće ponoviti, što je uz nekažnjavanost po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira i utjecalo na presudu u smislu olakotnih okolnosti.

Inače kaže kako je bio u lokalu neko vrijeme te je pio koktele (utvrđena mu je alkoholiziranost od 2,19 promila alkohola u krvi), bilo je dosta gostiju kao i ženskog društva. Možda je u prolazu nekoj djevojci nešto i kazao, a tu su bili policajci u odori, priznao je 53-godišnjak, kao i da je bio malo ‘napit i malo glasniji‘

Policajci su ga pitali osobnu iskaznicu, stavili su mu lisice iako nije ništa napravio, i to su baš stegli lisice, a kako inače ima problema s kičmom, molio ih je da paze da ne bi ostao paraliziran! Oni to nisu ništa prihvatili, vukli su ga tlu pa je zato tako reagirao prema njima, i psovao i vikao, između ostalog je naveo u svojoj obrani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 11:35