StoryEditorOCM
SplitBitka za Banovinu

Puljak predstavlja izmišljene projekte, i ne posustaje na plus 40. A što radi oporba? Niti ne pokušava držati tempo...

Piše Ivo Bonković
20. srpnja 2024. - 07:22

Na plus 40 Ivica Puljak ne posustaje. Nije to dobro za zdravlje, ali očito splitski gradonačelnik ne haje puno za preporuke liječnika. Nastavlja svoju turneju po najduljem toplinskom valu u povijesti, tijekom koje obilazi ledine na kojima bi trebalo niknuti 16 projekata u gradu Splitu. Sve je počelo prošlog tjedna, i tako iz dana u dan, novinarska se ekipa u međuvremenu osipa, ljudi odustaju, ali ne i Puljak.

Odličan je učenik HDZ-a. I drugi su otvarali svašta, jedna SDP-ova ministrica otvarala je i lift, HDZ-ovci otvaraju spomen-ploče, ali Puljak je jači od svih, on tek predstavlja projekte za koje se ne zna kada će i hoće li ikada biti ostvareni.

Lopata, bager, i eto novog mandata.

Što će od tih 16 projekata zaista biti zgotovljeno? Vjerojatno Žnjan, i to je Puljku dovoljno. To je kapital za pobjedu na novim izborima. Svi ostali projekti su - nepostojeći, i do kraja mandata osim crteža kojima maše pred novinarskim ekipama, ne postoji ništa, ni razrade planova, ni dozvola, ničega. Ali to Puljku nije bitno, rekli smo već - uči splitski gradonačelnik kako prodavati maglu. Ali imat će Žnjan, i vjerojatno pobjedu na izborima.

image

Ha ha, jesam udrio tempo ovima iz oporbe, a projekti, ma kakvi projekti, glavni su izbori...

Tom Dubravec/Cropix

Kao što je Nikola Grabić imao kolektor i kupanje u luci, Zvonimir Puljić splitsku Rivu, Željko Kerum Zapadnu obalu, tako će Puljak moći reći da je napravio nešto veliko, a Žnjan to zaista jest, to je pravi proboj Grada u 21. stoljeće.

I tako Puljak udara tempo koji oporba trenutno ne može pratiti. Nitko ni slova o tome koga će isturiti na lokalnim izborima kontra Puljka.

Sve pod objašnjenjem da je još rano, ne treba kandidata potrošiti prije vremena. To je istina, ali još je poraznija istina za oporbu u Gradu da nema “kapitalca” koji će biti u stanju privući ozbiljnu podršku birača. Plenković poručuje kako će udriti žestoke filtere u najvažnijim izbornim jedinicama, pogotovo Splitu i Zagrebu, kako bi dobio pravog kandidata. I da neće čekati posljednji trenutak kao što je bilo s Filipovićem u Zagrebu. SDP je još u fazi unutarstranačkih radova, tj. izbora novog predsjednika, ostale oporbene stranke jedva da daju znakove života u Splitu (Most, Možemo, DP), tek je Željko Kerum upravo u “Slobodnoj” jasno poručio kako ide na izbore...

Ovakvo oporbeno oklijevanje i Diogenova potraga za čovjekom ide naruku Puljku, koji bi mogao nikada lakše došetati do novog mandata. Zapravo ne treba ni šetati, ostat će na istome mjestu u Banovini. Ako se oporba ne probudi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:23