StoryEditorOCM
SplitSKROMNO

Puljak i Ivošević otkrili svoja primanja, komentirali Plenkovićevo povećanje plaća: ‘Više sam imao na fakultetu, ali...‘

Piše Mia Uzinić
25. srpnja 2024. - 11:00

Na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Ivica Puljak je komentirao povećanje plaće državnim dužnosnicima te otkrio koliko će zarađivati. Puljkova trenutna neto plaća je 2.500 eura, a nakon povećanja bit će oko 4.300 eura. Svoja primanja otkrio je i dogradonačelnik Bojan Ivošević i kazao da sada zarađuje 1949 eura mjesečno. 

- Povećanje plaća uključuje i nas, gradonačelnike, zamjenike gradonačelnika i župane. Plaće dužnosnika se nisu povećavale deset godina, smatram da svatko zaslužuje plaću dostatnu za svoj rad. Primanja treba povećati, koliko - to je odlučila Vlada. Smatram da ljude treba pitati jesu li svoje plaće zaslužili, opravdavaju li ta primanja svojim radom.

U konačnici o tome odlučuju građani na izborima. Bio bi populizam da kažem da ne treba povećati primanja dužnosnicima. Više sam zarađivao na fakultetu, ali svoj radni status tamo sam zamrznuo - kazao je gradonačelnik. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. rujan 2024 07:45