StoryEditorOCM
Splitizborna skupština

Prvi čovjek Splita ponovo izabran za čelnika Centra: ‘Zalagat ćemo se za priuštivo stanovanje‘

Piše M. G.
15. rujna 2024. - 15:12

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak ponovo je izabran za čelnika stranke Centar velikom većinom glasova delegata na godišnjoj izbornoj skupštini. Stranka je objavila kako će splitski gradski vijećnik Igor Skoko ostati na funkciji političkog tajnika, dok su za potpredsjednike izabrani Ivana Fundurulić i predstavnik Centra u Gradskom vijeću Grada Rijeke Marin Račić.

"Naše ključne riječi su sloboda, odgovornost i meritokracija, a jedna od najvažnijih politika na kojoj ćemo raditi je priuštivo stanovanje", rekao je Ivica Puljak zahvaljujući se članovima na povjerenju i podršci. 

image

Predstavnici Centra

Centar/

"U Splitu svakodnevno pokazujemo da su promjene moguće, da je poštena politika moguća i da se, na bilo kojoj razini upravljanja, može upravljati odgovorno, transparentno i u službi građana, bez političke trgovine i podilaženja privatnim interesima. Od tog modela ne odustajemo i dugoročno ga želimo prenijeti na cijelu Hrvatsku", rekao je Puljak dodajući da je njegova vizija za stranku jasna.

Stambeni model

Splitski gradonačelnik poručio je kako treba osnažiti velike gradove i urbane centre da preuzmu odgovornost za gradnju velikog broja stanova za priuštivo stanje, odnosno za najam.

"Osim toga, potrebno je uspostaviti jedan novi model prema kojem bi lokalne zajednice preuzele iznajmljivanje praznih stanova od onih koji imaju te prazne stanove i tako garantirale dugoročni najam, a onda preuzele brigu da te prazne stanove iznajme građanima", istaknuo je Puljak.

Dugoročni cilj stranke Centar, dodao je, jest moderna i tolerantna Hrvatska u kojoj će svi imati jednaku priliku za uspjeh, pa Centar nastavlja raditi na stvaranju bolje budućnosti za sve nas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 15:13