StoryEditorOCM
SplitŠkola samo što nije

Pronio se glas da će se učenici škole ‘Split 3‘ zbog obnove zgrade privremeno preseliti na Kampus! Zvali smo ravnatelja

Piše Ana Pivčević
4. rujna 2024. - 15:02

Radovi energetske obnove vrijedni 2,2 milijuna eura na Osnovnoj školi "Split 3" u punom su jeku. Radi se na sve strane, kako bi sve bilo spremno za novu školsku godinu koja počinje u ponedjeljak, 9. rujna.

Splitska škola imat će i solarnu elektranu! Do početka nastave završava projekt ‘težak‘ više od dva milijuna eura

No, među roditeljima se pronio glas da neće sve biti gotovo na vrijeme i da se razmišlja o tome da učenici prvi tjedan ili dva nastavu imaju na studentskom Kampusu. 

Jure Kunac, ravnatelj Osnovne škole "Split 3", na početku razgovora nam je kazao da je takva informacija došla i do njega, ali i da nije istinita.

– Neprovjerene informacije najbrže se šire. Ja stvarno ne znam odakle nekom ideja Kampusa. Pa naša škola ima oko 700 učenika, od kojih je oko 150 u cjelodnevnom boravku. Ne znam gdje bismo ih uopće smjestili, a da ne govorim o prehrani koju imaju učenici u cjelodnevnom boravku – kazao nam je ravnatelj Kunac.

image

Energetska obnova - Osnovna škola ‘Split 3‘

Privatni album

Istaknuo je da su radovi u završnoj fazi, primjerice pituravaju se učionice.

– Sutra imamo koordinaciju s nadzorom i inženjerom na kojoj ćemo razgovarati o tome što se sve napravilo, a što se još mora. Sutra popodne imamo i Vijeće roditelja gdje ćemo sve informacije koje dobijemo proslijediti njima. Sve što budemo radili radit ćemo u najboljem interesu djece.

Nadam se da će sve biti gotovo do sljedećeg tjedna, ali ako ne bude riješeno u prvih par dana nastave možemo ići primjerice na online nastave. O svemu razmišljamo, ali sutra ćemo znati puno više nakon sastanka sa strukom – za kraj nam je kazao ravnatelj Kunac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 05:32