StoryEditorOCM
Splitsretan kraj

Pronađena kolica ukradena splitskoj djevojčici, majka presretna: Hvala čovjeku koji me nazvao, svima! Bila su u uličici

Piše Mario Matana
20. srpnja 2024. - 11:51

Šest dana nakon misterioznog nestanka iz ulaza u zgradu u središtu Splita, invalidska kolica 13-godišnjakinje vrijedna nekoliko tisuća eura, rađena baš po mjeri za djevojčicu s cerebralnom paralizom, pronađena su niti dvije stotine metara dalje!

- Ništa im ne fali, da tako kažem, niti su oštećena niti udarena pa niti šporka! U svakom slučaju se moja kćer, koja je inače baš zahvaljujući tim kolicima gotovo potpuno samostalna, toliko veselila što su pronađena da to ne mogu opisati.

Znate, ona je mentalno potpuno zdrava, sad je završila 7. razred, a kako se trudi biti i što aktivnija, ta kolica su joj stvarno puno značila jer je svugdje mogla sama - ovih dana sam je ja ‘morala‘ voditi u kolicima koje nam je poklonila jedna prekrasna žena, mislim da je ta ‘ovisnost‘ pogotovo iritirala... - smijući se prepričava nam majka očigledno vrlo sposobne djevojčice, svaka čast!

Kako smo prije nekoliko dana i napisali vijest o nestanku kolica - već tada smo sumnjali svi skupa da je riječ o neslanoj šali, o pijanim poslovima, da je nitko nije ukrao zbog nekakve imovinske koristi nego ne razmišljajući dalje od vlastita nosa - te je sve policija i evidentirala, red je da notiramo i pronalazak.

- Je, prijavila sam i policiji sve, došli su odmah i napravili očevid, ali meni je glavno da smo dobili natrag kolica rađena po mjeri. Još važnije je to, naravno, mojoj kćeri - kaže naša sugovornica dodajući zahvalu svim ljudima dobre volje koji su je kontaktirali ovih dana.

- Stvarno svima hvala od srca, ne znam što bih rekla, koliko poziva i poruka podrške i upita treba li bilo kakva pomoć, baš nevjerojatno.

Evo, nisam ni čovjeku koji ih je pronašao, koji mi je jutros javio da su u uličici pored ulaza u Central, onako malo sa strane ostavljena, nisam se ni njemu pošteno zahvalila!

Ni piće platila, samo se nasmijao i otišao dalje svojim putem. A javio se na mobitel, posla sliku i pitao jesu li to možda naša kolica, pričekao me dok sam došla, ma sve dragi ljudi! - prepričava nam naša sugovornica još pozitivno uzbuđena zbog svega.

Dodaje i kako na tom mjestu, iako je malo skriveno, sasvim sigurno kolica nije bilo sinoć, a ni prethodnih dana, netko ih je tu ostavio u posljednjih 12 sati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 20:01