StoryEditorOCM
Splitbio je bez nadzora

Pronađen mladić čiji je pitbull u Splitu usmrtio maltezera. Policija mu upala u stan, pronašli mu i drogu, pas mu oduzet

Piše Split SD
3. rujna 2024. - 15:56

Dovršeno je istraživanje događaja u kojem je 30. kolovoza 2024. godine na području Splita pas pasmine pitbull usmrtio psa pasmine maltezer. 

Nakon zaprimljene informacije i dojave o događaju policijski službenici su inicirali istraživanje. Utvrdili smo identitet vlasnika psa, ali i osobe koji je propustio kritične prigode psa držati pod nadzorom 30. kolovoza 2024. godine. 

Sinoć su policijski službenici interventne policije pronašli 23-godišnjaka za kojim smo tragali, u čijem stanu se i nalazio pas pasmine pitbull. Kod muškarca je pronađena droga i to 4,69 grama marihuane i 5,2 grama hašiša.

U provedenom postupku tvrđeno je da je 23-godišnji muškarac 30. kolovoza 2024. godine na području Splita bez nadzora držao psa pasmine pitbull koji je napao i usmrtio psa pasmine maltezer.  

O događaju je obaviještena Služba veterinarske inspekcije čiji su djelatnici danas proveli postupak oduzimanja psa. Također, Službi veterinarske inspekcije dostavljena je cjelokupna dokumentacije i prikupljene informacije kako bi bili u mogućnosti provesti postupak sankcioniranja vlasnika psa, ali i 23-godišnjaka koji je bio s psom 30. kolovoza 2024. godine.

U odnosu na pronađenu drogu utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 23-godišnjak ostvario obilježja prekršaja iz č. 3 Zakona o sprječavanju zlouporabe droga, te je uz optužni prijedlog odveden na Općinski prekršajni sud u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 23:15