StoryEditorOCM
SplitSVAKA ČAST

‘Prometovi‘ mehaničari spasili stvar: na licu mjesta popravili ‘60-ku‘ na kojoj je otpao par kotača

Piše Ana Pivčević
1. lipnja 2024. - 17:54

Mehaničari javne gradske tvrtke "Promet" danas su spasili stvar. Nakon, što je jutros s "Prometova" autobusa u Dućama kraj Omiša u vožnji je otpao par kotača krenulo su u potragu za specijalnim vozilom koji bi "Prometov" autobus odšlepao u garažu.

No, za specijalnim vozilom nije bilo potrebe jer su "Prometovi" mehaničari donijeli nove dijelove i na licu mjesta osposobili autobus kojeg je na kraju vozač odveo u splitsku garažu.

Nakon bizarne nesreće u kojoj su busu u vožnji otpali kotači, oglasio se splitski ‘Promet‘: ‘Događa se jako rijetko...‘

Promet se nakon nesreće odvijao naizmjenično jednim kolničkim trakom uz regulaciju policijskih službenika na terenu.

- Uz cestu su bila parkirana dva automobila i kamion, a djelatnici "Prometa" su u suradnji s mještanima uspjeli pronaći vlasnike vozila koji su ih u kratkom roku preparkirali, a sve s ciljem kako bi vozila mogla prometovati u oba smjera. Naši mehaničari su ugradili nove dijelove i tako osposobili autobus. Srećom da je ovako riješena ova situacija jer da smo morali koristiti specijalno vozilo sigurno bi i zastoj na cesti bio još veći, a i trajalo bi duže - rekao nam je Hrvoje Mlikota, glasnogovornik "Prometa".

Istaknuo je kako incident nije rezultat lošeg održavanja ili greške servisa.

Podsjetimo, bizarna nesreća dogodila se jutros prije 9 sati, a uzrok je prema prvim informacija mehanički kvaru odnosno puknuće željezne mase. 

‘Prometovom‘ novom autobusu u Dućama otpao par kotača u vožnji; putnici ostali u šoku

Vozač autobusa je, kako je kazao jutros, osjetio neobičnu vibraciju samo desetak metara prije nego što se autobus prosjeo, a on i malobrojni putnici na liniji broj 60 ostali šokirani treskom. Na sreću, sporo se vozilo pa nije bilo ozlijeđenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 18:54