StoryEditorOCM
SplitOVO JE STRAŠNO!

‘Privatnik u Splitu ilegalno vrti pare na starim autima, a znate što radi sa škartom?‘; Neće više, Grad mu šalje prijavu

Piše A. P.
11. svibnja 2024. - 10:33

Na redakcijski mail javio nam se čitatelj i požalio se na problematičnu situaciju na TTTS-u koja, kaže, traje već godinama.

– Godinama na lokaciji kraj križanja Starog puta i Ulice 4. gardijske brigade prema TTTS-u privatnik drži skladište otpada starih automobila i ostalih aparata za kućanstvo te ih prodaje kao rezervne dijelove. Međutim, u posljednjih godinu dana velikim bagerom pravi rupe u koje baca sve ono što ne može prodati, od starih guma, motornog ulja, plastike i slično, te ih zatrpava – objasnio nam je čitatelj. 

Dodao je da su više puta urgirali kod nadležnih preko udruge "Sunce", ali do sada nisu vidjeli rezultate. 

– Tko je nadležan za ovo uništenje okoliša nadomak Splita i tko to može kazniti i zaustaviti? – pita se naš čitatelj.  

Iz Ureda Grada odgovorili su nam da je komunalno redarstvo u ponedjeljak, 6. svibnja, obavilo očevid na toj lokaciji, ali nikoga nije zateklo. 

– Međutim, evidentno je da se ne radi o odbačenom otpadu, nego da se nepoznata osoba najvjerojatnije bavi ilegalnom djelatnošću gospodarenja otpadom (odvajanje na više hrpa različitih kategorija otpada, zakopavanje građevinskog otpada ispod površinskog tla, postojanje objekta s videonadzorom) te će prijava biti proslijeđena Inspekciji zaštite okoliša na nadležno postupanje kako bi se utvrdile dodatne činjenice – napisali su nam iz Ureda Grada. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 02:58