StoryEditorOCM
Splitčeka ih kombi

Prevarantice haraju splitskim kvartom, ponekad dolaze i s djetetom: ‘Odmah hvataju za kvaku, uspio sam snimiti jednu‘

Piše Vijesti SD
14. lipnja 2024. - 08:59

U splitskom kotaru Gripe otkrivene su prevarantice koje obilaze zgrade i pokradaju starije ljude, a kako bi bile uvjerljivije ponekad imaju i dijete. Jednog starijeg čovjeka prevarile su za najmanje dvije tisuće eura. Nećak prevarenog uspio ih je snimiti u stanu, donosi Dnevnik.hr.

"Mi znamo da su njemu nestale tri penzije po 650 eura, a prije šta je bilo, to ne znamo“, rekao je Josip Brozić, nećak prevarenog.

Moguće je da su pokušale uzeti i stan.

"Kaže da su mu ukrale dokumentaciju od stana. Na zemljišniku, on je još vlasnik stana. Sad vi ne znate, može vam sutra doći netko s nekim ugovorom, to nas je i policija upozorila“, rekao je Borzić.

Čovjek je bio dementan, a jedna se od žena izgleda predstavljala i kao doktorica. Čini se da su išle s njim i do banke, a na sve ih je upozorio susjed. Jučer su ih uspjeli snimiti iz zasjede.

"Gledao sam kroz špijunku. Bila je crnka, fino obučena, a došla je i druga. I odmah su uhvatile kvaku, nisu ni zvonile. Nju sam uspio dobro snimit. Crnka se odmah dala u bijeg, sakrila je lice", rekao je Brozić. 

Da su žene zaista obilazile naselje tražeći žrtve ispričala je i susjeda koja ih je prepoznala sa snimki.

"Jedna od njih nekidan je tu bila s djetetom. Ja govorim šta vi tu radite. A ona kaže da čeka prijatelja“, rekla je susjeda Maja.

Sve su javnosti prenijeli ljudi iz gradskog kotara na svojim stranicama jer su željeli upozoriti građane.

"Njih se dovozi u sivom neidentificiranom vozilu, znači to je organizirano. Nije neko random zvonjenje“, rekao je Karlo Pilko, predsjednik Mjesnog odbora Gripe, Split za Dnevnik.hr.

Starog ujaka su smjestili u dom, a policija je pokrenula istragu i upozorava građane.

Video možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 09:13