StoryEditorOCM
Splitopasnost na cesti

Policija sinoć uhvatila Kaštelanina koji je vozio ‘pijan k‘o letva‘, a u prekršajima ga je nadmašila jedna Splićanka

Piše SPLIT SD
19. srpnja 2024. - 17:08

Policijski službenici Postaje prometne policije Split su noćas nešto malo prije jedan sat ujutro u Kaštel Novom zaustavili 49-godišnjeg vozača osobnog vozila.

Utvrđeno je da upravlja vozilom, iako mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih bodova. Vozač je alkotestiran i utvrđena mu je koncentracija od 2,95 promila.

Uhićen je i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola, te će se danas nad njim provesti istraživanje nakon čega će biti odveden na općinski prekršajni sud, a vozilo je privremeno oduzeto. 

Također, sinoć oko 21:35 sati u Splitu, Velebitska ulica zaustavljena je 44-godišnja vozačica koja je upravljala vozilom u alkoholiziranom stanju (0,89 promila), te je obavljenim preliminarnim testiranjem na droge utvrđena prisutnost amfetamina.  

- Nakon obavljenog testiranja policijskim službenicima je izručila vrećicu s 1.1 gramom amfetamina tzv. „speed“ koja je oduzeta. Vozačica je uhićena i smještena u prostorije policije nakon čega će biti prekršajno sankcionirana - otkrili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 00:19