StoryEditorOCM
SplitPrijetnje ili...?

Policija se oglasila oko misterioznih poruka na motorima koji se zadnjih dana prevrću po Splitu: ‘Provodi se istraga...‘

Piše S. Ša.
26. rujna 2024. - 19:16

Prije nekoliko dana pisali smo o tome kako netko prevrće motocikle parkirane na nogostupu nasuprot parka Đardin, a nešto više detalja o tome danas su nam otkrili iz PU splitsko-dalmatinske.

Podsjetimo, javio nam se zabrinuti čitatelj koji nas je izvijestio za vikend kako je proteklih dana u Zagrebačkoj ulici prevrnuto nekoliko parkiranih motora.

- Ne događa se to samo pod okriljem noći, jedan od njih bačen je usred bijela dana. Na mome je danas ostavljena poruka, koju mogu protumačiti i kao prijeteću, a ta je da čuvam svoju Vespu. 

image
Snimio čitatelj

Ne znam što bih rekao, događalo se već da mi netko razbije retrovizore ili da se turisti ispovraćaju po njemu, ali da će netko ići po ulici i bacati motore stvarno nisam mogao ni zamisliti - kazao nam je tad Splićanin M. G. (podaci poznati redakciji) koji smatra da za ovakvim potezima stvarno nema potrebe.

Sve je, kaže prijavio policiji, a to su učinili i ostali vozači koji su zatekli prevrnute motore, te je napravljen očevid.

U centru Splita netko već danima prevrće parkirane motocikle; na jednom od njih ostavljena je i znakovita poruka...

- Zaprimili smo dojavu da su uočena oštećenja na motociklu parkiranom u Zagrebačkoj ulici u Splitu. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su obavili razgovor i poduzeli druge potrebne radnje radi utvrđivanja činjeničnog stanja, a kako se u konkretnom slučaju radi o kaznenom djelu oštećenje tuđe stvari, osoba je upućena na podnošenje kaznene prijave budući da se radi o kaznenom djelu po prijedlogu.

image
Snimio čitatelj

Osim oštećenja navedenog motocikla, nije bilo dojava niti prijava o oštećenju drugih motocikla, dok je na jednom motociklu  parkiranom u blizini oštećenog motocikla ostavljen papir s porukom. U cilju utvrđivanja svih činjenica i pronalaska počinitelja provodi se kriminalističko istraživanje - naveli su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 19:22