StoryEditorOCM
Splitna gripama

Policija objavila nove detalje masovne tučnjave Torcide i Kohorte, sve je bilo dogovoreno; pojavile se nove snimke

Piše SPLIT SD
1. rujna 2024. - 10:31

Policija je završila kriminalističko istraživanje zbog jučerašnjeg narušavanja javnog reda i mira na splitskim Gripama. Izbila je žestoka tučnjava između Torcide i osječke Kohorte.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska u subotu oko 13.25 sati zaprimila je dojavu o fizičkom sukobu na području splitskih Gripa, na platou ispred prodajnog centra "Koteks", uz križanje ulica Slobode i Matice hrvatske.

S videozapisa koji su se dijelili društvenim mrežama vidljivo je da su se sukobile mahom mlađe osobe.

Od njih 21, šest osoba je sa splitskog područja, dok je preostalih 15 s osječkog područja.

Jedna osoba zatražila je liječničku pomoć.

- U odnosu na događaj narušavanja javnog reda i mira na splitskim Gripama nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja provedenog zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira 15 osoba s osječkog područja je uz pratnju policije prepraćeno do Osijeka, dok će 5 osoba sa splitskog područja biti dovedeno na općinski prekršajni sud.

Saznanja iz provedenog kriminalističkog istraživanja upućuju da je tučnjava bila unaprijed dogovorena - kažu iz splitske policije.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice privedeno je ukupno 16 osoba uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, od kojih 13 zbog zlouporabe pirotehnike, javljaju iz policije.

Nisu zabilježeni značajniji incidenti, niti negativni sigurnosni događaji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:56