StoryEditorOCM
Splitinformirajte se

Policija izdala posebne upute za Ultru; očekuje nas blokada prometa, gužve... Posebno su upozorili na jednu stvar...

Piše SPLIT SD
10. srpnja 2024. - 14:59

Na prostoru sportskog kompleksa Park Mladeži tijekom petka, subote i nedjelje održat će se javno okupljanje pod nazivom "Ultra Europe 2024.godine".

Povodom toga policija je izdala posebno priopćenje s nizom uputa i upozorenja koje prenosimo u cijelosti:

- Policijski službenici će sukladno sigurnosnoj prosudbi i planu, provoditi osiguranje javnog okupljanja. Također, policijski službenici opservirat će sigurnosno interesantne lokacije na području grada Splita gdje očekujemo okupljanje većeg broja građana ovisno o kretanju i okupljanju posjetitelja. 

image
Ante Čizmić/Cropix

Posebna regulacija prometa

U petak, subotu i nedjelju od 19:30 do 6:30 sati redarska služba zajedno s policijskim službenicima uspostavit će blokadne punktove u užoj zoni sportskog kompleksa i za sav promet će biti zatvorena:

- ulica Hrvatske mornarice od raskrižja s ulicom Domovinskog rata do raskrižja s ulicom Ante Starčevića

- ulica Mike Tripala od križanja s Putom Supavla do raskrižja s ulicama Velimira Terzića i Put Brodarice

- ulica Put Brodarice

Tijekom privremenog zatvaranja prometnica promet će biti omogućen autobusima javnog gradskog prijevoza, vozilima stanara, vozilima žurnih službi i taxi vozila.

image
Tom Dubravec/Cropix

S obzirom na potrebu zatvaranja cesta uz mjesto održavanja javnog okupljanja, a činjenicu da je u ovom trenutku povećani broj turista u gradu radi čega je intenzivniji i cestovni promet, napominjemo kako su od petka do nedjelje u vremenu od 19:30 sati do 6 sati, mogući zastoji i gužve u prometu posebno na prometnicama prema Marjanskom tunelu i prometnicama na području Spinuta i Lovreta.

Parkiranje vozila

Savjetujemo građane da tijekom trajanja javnog okupljanja, od petka do nedjelje, posebno u vrijeme najvećeg intenziteta prometa izbjegavaju prometovanje u užoj zoni centra grada i da koriste alternativne pravce. Također, s obzirom na očekivani povećani intenzitet prometa, molimo građane za dodatno strpljenje i da na terenu prate upute i zapovijedi policijskih službenika.

image
Tom Dubravec/Cropix

Također, u cilju neometanog pristupa vozila žurnih službi širem prostoru javnog okupljanja i u cilju protočnosti prometa, dodatno ukazujemo građanima na obvezu da se pridržavaju propisa vezanih uz parkiranje osobnih vozila, te da ista ostavljaju i parkiraju isključivo na mjestima koja su za to predviđena, jer će u suprotnom biti uklonjena sukladno zakonu. 

Savjeti za posjetitelje

 

S obzirom na to da se na javnom okupljanju očekuje veliki broj posjetitelja, savjetujemo posjetitelje da na javno okupljanje sa sobom ne nose vrijedne predmete, odnosno da novac i predmete kao što su primjerice mobiteli i tehnika, te da novčanike i osobne dokumente stalno drže pod nadzorom kako bi izbjegli mogućnost gubitka ili krađe. Također, savjetujemo posjetitelje da ne nose zlatne lančiće, nakit i dragocjenosti s obzirom na to da smo prošle godine uhitili grupu počinitelja koji su posjetiteljima s vrata trgali nakit.

Snimanje javnog okupljanja

Obavještavamo građane kako će policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije i za vrijeme održavanja javnog okupljanja vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

Pozivamo građane i posjetitelje javnog okupljanja da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika kako u prometu tako i na stadionu - naveli su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. srpanj 2024 16:00