StoryEditorOCM
Splitokoristio se

Policajac zlorabio položaj, krivotvorio isprave i dokumente... Sada je udaljen iz službe, a dobio je i kaznenu prijavu

Piše SPLIT SD
5. srpnja 2024. - 18:32

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske javljaju da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim bivšim policijskim službenikom zbog sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te prijevare. Odlučeno je da će biti udaljen iz službe, a protiv njega pokrenut će se i disciplinski postupak.

- Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je u svojstvu službene osobe, kao policijski službenik, u vremenu od kraja 2022. i tijekom 2023. godine tijekom obavljanja očevida prometnih nesreća, kao i izvan službe, počinio navedena kaznena djela s ciljem da se okoristi ili nanese štetu državnom proračunu. Također se sumnja da je počinio kazneno djelo prijevare u odnosu na dvije osobe - kažu iz policije

Kaznene prijave protiv 33-godišnjaka podnesene su Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Općinskom državnom odvjetništvu.

Policijski službenik zbog privremene nesposobnosti za rad nije obavljao poslove protekla tri mjeseca, a sada će biti udaljen iz službe te će se protiv njega pokrenuti disciplinski postupak.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2024 18:34