StoryEditorOCM
Splitrace for the cure

Pogledajte zvonik katedrale svetog Duje, na njemu vijori posebna zastava: ‘Neka svi dođu na Rivu sutra!‘

Piše SPLIT SD
5. listopada 2024. - 12:45

Dan prije dugoočekivane humanitarne utrke “Race for the Cure”, na koju se za sada prijavilo više od 3900 ljudi te je prikupljeno više od 40.000 eura, sa zvonika sv. Duje spuštena je najveća pink vrpca u Europi.

Tom gestom još jednom je pružena podrška oboljelima te istaknuta važnost brige za zdravlje. Pink vrpca će upotpunjavati vizuru grada do završetka sutrašnje utrke.

Postavljanje je izveo Ivica Matković sa svojim timom te pozvao sve da se priključe ovoj vrijednoj akciji.

- Želimo sudjelovati u ovom krasnom događanju te da i mi penjači i alpinisti pomognemo svima onima koji trče ili hodaju za sve one bolesne od bilo kojeg karcinoma. Pozivam sve koji imaju ljubavi prema drugom čovjeku da dođu sutra na prekrasnu Rivu i uživaju -  rekao je Matković.

image
Duje Klaric/Cropix

Cjelokupni program počinje sutra u 9 sati, nastavlja se utrkom koja starta u 11 sati te završava koncertom koji će početi u podne.

Ove godine utrka ima poseban cilj, a to je kupnja “Scalp cooling” uređaja koji će sprječavati opadanje kose pri kemoterapiji.

Svi koji žele, još uvijek se mogu priključiti ovom plemenitom cilju i prijaviti se na utrku na www.raceforthecure.eu ili sutra na Rivi od 9 sati.

image

Zastava na zvoniku svetog Duje

Race For The Cure/Slobodna Dalmacija
image
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 13:00