StoryEditorOCM
Splitima li nade?

Plenković pred novinarima obećao kada će se riješiti dva najkritičnija raskrižja u državi: ‘Butković i ja radimo...‘

Piše Stipe Šarić i Sandra Barčot
30. rujna 2024. - 14:49

Na svečanoj sjednici, povodom 31. rođendana Splitsko-dalmatinske županije i blagdana nebeskog zaštitnika regionalne uprave sv. Jeronima, sudjelovao je i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković kojeg su na kraju novinari propitkivali o aktualnom stanju u državi, između ostalog, i o situaciji o puna dva desetljeća sanjanom prometnom pravcu Split-Omiš.

image
Vojko Bašić/Cropix

- Naglašavate ulaganje u prometnu infrastrukturu, ali i dalje nam ostaje promet, bolje reći zagušenje splitskog bazena gdje imamo dva najprometnija raskrižja u državi: Stobreč i Širinu - podsjetili su ga novinari.

- Što se tiče prometnog pravca Omiš-Split, za njega sam i naglasio da je prioritet. Dakle od ovoga čvorišta Mravince,  do TTTS-a, pa do Dugog Rata i Omiša, ministar Oleg Butković i ja, kao i svi nadležni u ministarstvu prometa radimo na natječajima i na tome da se te dionice što prije riješe, te da se riješe određena vlasnička pitanja koja su uvijek vezana uz te projekte – istaknuo je Plenković.

image
Nikola Vilić/Cropix

Na upit novinara ostaje li onaj “obećani” datum 2027. na cesti koja ima najprometnije raskrižje u državi, a to je Stobreč, odnosno hoćemo li napokon imati brzu cestu Split-Omiš do tog roka, Plenković je kategoričan:

- Napravili smo istarski ipsilon i nastavljamo projekte Split-Omiš. I ja sam se vozio tim pravcem, pa znam za gužve – naglasio je.

No, novinari su dobacil da se on vozi pod rotacijama, pa ne zna što su gužve, na što je premijer bio direktan.

- Znam, znam, zato s Butkovićem i krećemo u konkretnu realizaciju - obećao je premijer potvrdivši još jednom 2027. godinu kao rok završetka projekta brze ceste.

image
Nikola Vilić/Cropix
image

Blažnko Boban i Andrej Plenković

Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2024 14:51