StoryEditorOCM
Splitsinoć u Manđerovoj

Pitbull u Splitu nasmrt izgrizao maltezera, očevici su u šoku: ‘Uhvatio je maltezera za vrat, nikako ga nije puštao‘

Piše SPLIT SD
31. kolovoza 2024. - 18:16

Pas, za kojeg očevici tvrde da je pitbull, u petak je u Splitu u Manđerovoj ulici nasmrt izgrizao maltezera 70-godišnje vlasnice, a vlasnik se nakon toga s njim udaljio s mjesta događaja, prenosi Index.hr.

- Stajala sam sa strane, gospođa je bila sa svojim psićem i krenula je prema kući, a pitbull koji nije bio vezan i nije imao brnjicu krenuo je trčati prema njezinom maltezeru. Uhvatio je maltezera za vrat, nikako ga nije puštao. Gospođa je počela plakati i vrištati, svi smo krenuli prema njoj jer smo vidjeli da se nešto događa. Pokušavali smo ih razdvojiti, ljudi su udarali psa, ali on nije puštao dok nije usmrtio maltezera - rekla je za Index očevitkinja Anđela.

"Svi smo bili pod šokom, nitko se nije sjetio fotografirati psa niti vlasnika"

Kaže da je mladić koji je bio u društvu psa tvrdio da nije njegov vlasnik.

- Onda ga je počeo dozivati imenom i udaljili su se. Svi smo bili pod tolikim šokom da se nitko nije sjetio fotografirati ni psa ni vlasnika. Još uvijek se tresem, to je bilo takvo krvoproliće - kazala je.

- Nije bilo nikakvog sukoba, pitbull se iz čista mira zaletio na malenog maltezera - dodala je.

Policija: Kriminalističko istraživanje je u tijeku

Splitska policija za Index je potvrdila je da je u tijeku kriminalističko istraživanje. 

- Sinoć u 23:10 sati zaprimljena je dojava o sukobu dva psa u Manđerovoj ulici u Splitu, koje vlasnici pokušavaju razdvojiti. Izlaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je pas zasad nepoznate pasmine i vlasnika napao psa pasmine maltezer, u vlasništvu 70- godišnjakinje, a koji je pritom uginuo. Vlasnik se sa psom koji je napao maltezera udaljio. U tijeku je kriminalističko istraživanje - poručili su iz Splitske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 18:50