StoryEditorOCM
Splitopasni recidivist

Pijani vozač sinoć se u Splitu zabio u auto s vozačicom i četvero djece. Djevojčica s ozljedom glave se bori za život

Piše Split SD
2. srpnja 2024. - 11:22

U ponedjeljak, oko 21.15 sati, na kolniku Solinske ulice dogodila se prometna nesreća, sudar dva osobna vozila.

Na mjestu događaja obavljen je očevid. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 47-godišnji vozač u alkoholiziranom stanju (utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,85 g/kg) uzrokovao prometnu nesreću na način da je svojim vozilom prešao u suprotnu kolničku traku i udario u prednju lijevu stranu drugog osobnog vozila u kojem se nalazila vozačica i četvoro djece.


Teška prometna nesreća na izlazu iz Splita; sudarila se dva vozila, ima ozlijeđenih. Sve žurne službe su na terenu...

Vozačica i jedno dijete zadobili su teške tjelesne ozlijede i zadržani su u bolnici. Vozač je također zadobio teške tjelesne ozlijede ali je nakon obrade pušten, a ostali sudionici zadobili su lakše tjelesne ozlijede.

Vozač osobnog vozila uhićen je i smješten u policiji do otriježnjenja nakon čega će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela. Utvrđeno je da se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja, te je do sada prekršajno prijavljivan zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, prolasku kroz crveno svjetlo i brzine.

Kako doznajemo, u Klinički bolnički centar Split sinoć je primljeno šest osoba iz ove nesreće, četvero djece i dvije odrasle osobe.

Dvoje djece (2013. godište) imaju lakše tjelesne ozljede te su nakon medicinske obrade puštene na kućnu njegu. Djevojčica (2013.) ima nagnječenje prsnog koša i hospitalizirana je na Klinici za dječju kirurgiju.

Djevojčica (2014.) ima ozljede više organskih sustava, a vodeća je ozljeda glave. Smještena je u Jedinici intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti i u životnoj je opasnosti.

Vozačica (1981.) ima prijelome kralježaka i zadržana je na opservaciji u kirurškom šoku. Vozač (1977.) je otpušten nakon medicinske obrade.

image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 16:47