StoryEditorOCM
Splitnemile scene

Pijani nasilnik divljao ispred McDonaldsa u Splitu: ljutit zbog čekanja hrane tukao dostavljače i rušio im motore

Piše Vladimir Urukalo
12. listopada 2024. - 10:19

U petak navečer ispred "McDonaldsa" na Poljičkoj cesti došlo je do agresivnog divljačkog ispada alkoholiziranog muškarca i žene tijekom kojeg je 36-godišnji muškarac izudarao nekoliko stranih državljana, dostavljača brze hrane koji su čekali svoje narudžbe, a onda je i porušio nekoliko njihovih motocikala.

Kako doznajemo, muškarac je bio vrlo nezadovoljan činjenicom da već duže vrijeme čeka hranu koju je naručio te je s 29-godišnjom partnericom došao ispred "McDonaldsa" urlajući i agresivno se unoseći zbunjenim stranim dostavljačima u lice.

Na snimci koju je Slobodna Dalmacija dobila od čitatelja jasno se čuje kako agresivac na jednog nižeg stranca odjevenog u bijelu jaknu urla: "Je... ti mater ... dva sata..." te ga udara "triskom" nekoliko puta dok se ovaj pokušava braniti držeći ruke u obrambenom stavu ispred lica.

Nakon toga, bijesnom muškarcu pristupa jedan "domaći" muškarac koji ga pokušava smiriti, no ovaj dolazi do ulaza za dostavljače te prvo viče na jednog od državljana Nepala i tjera ga da uđe unutra, a onda ga udara "pleskom". No, na snimci se vidi kako se iznenadio kada mu je dostavljač uzvratio udarcem.

Nakon toga, agresivac ponovno udara šakom i ugurava dostavljače unutar prostora. Isto tako, na drugoj snimci koje smo u posjedu, vidi se kako napadač nogom udara i baca na pod dva dostavljačka motocikla.

Vrlo brzo nakon dojave uhićen je i nasilnik i njegova partnerica te su zadržani u policiji preko noći do otrežnjenja.

- Sinoć, 11. listopada 2024. godine oko 23.10 sati u poslovnici brze hrane došlo je do narušavanja javnog reda i mira. Naime dvije osobe, muškarac i žena, na naročito drzak i nepristojan način u alkoholiziranom stanju, nezadovoljni što nisu dobili narudžbu započeli su s vikom i galamom tražeći da im se vrati novac.

Muškarac je ušao u prostor za predizanje narudžbi, bacio jednu kacigu u zid i tražio da mu se vrati novac. Potom je nastavio narušavati javni red i mir i ispred objekta nakon čega je na pod gurnuo veći broj motocikala i udario rukom četiri dostavljača hrane. Jedan od njih je zadobio lakšu tjelesnu ozljedu.

Muškarac i žena su dovedeni u službene prostorije. Kod 36-godišnjaka je izmjerena koncentracija alkohola od 1,64 g/kg, a kod 29-godišnjakinje 1,34 g/kg. Smješteni su u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola.

U odnosu na oštećenja motocikala na mjestu događaja obavljen je očevid i biti će provedeno istraživanje nakon zaprimanja prijedloga vlasnika za pokretanje kaznenog progona - izvjestili su nas iz splitske policije.

Nakon što završi kriminalističko istraživanje protiv muškarca, koji doznajemo nije "nepoznat" policiji, će biti podignuta kaznena prijava za nasilničko ponašanje, prijetnje te oštećenje tuđe stvari, a 29-godišnja žena će biti prekršajno prijavljena za remećenje javnog reda i mira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. listopad 2024 14:25