StoryEditorOCM
Splitne pita se za cijenu

Padaju zadnji kvadrati na istoku Splita, uz Mihanovićev plastenik niču zgrade: Kako je dobivena dozvola, na lijepe oči?!

Piše Mladen Nejašmić
17. srpnja 2024. - 07:06
‘Ne bih želio nešto insinuirati, ali nameće se pitanje kako je dobivena glađevinska dozvola? Na lijepe oči, ne znam‘, ogorčen je Toni Piplica, predsjednik Vijeća Gradskog kotara MejašiJakov Prkić/Cropix, Nikola Vilić/Cropix

Pronaći stan u novogradnji u Splitu ravan je dobitku na lotu.

"Zlatni" kvadrati planu i prije nego se temelji počnu kopati. Ne pita se za cijenu, pa ona prati vrijednost nekretnina u najelitnijim i razvikanim odmorištima i turističkim destinacijama diljem svijeta.

Kako je grad podno Marjana zbog svoje skučene konfiguracije i nedostatka slobodnoga građevinskog prostora odavno bukiran, novogradnja se preselila na periferne dijelove kao što su Mejaši, Kila, Dragovode…, gdje u zadnje dvije godine zgrade niču kao gljive poslije kiše. Traže se zadnji slobodni metri građevinskih površina kako bi se na njima mogla uklopiti kakva omanja zgradica, kao što je to slučaj na Dragovodama.

Domaći investitori iz Varaždina i Splita na nekih dvije tisuće četvornih metara uskoro će graditi dvije zgrade s ukupno tridesetak stanova u ulici Put Dragovoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 02:37