StoryEditorOCM
Splitu ponoć i kvarat

Drama ispred noćnog kluba u Splitu: komadi stakla zasuli mlade, ozlijeđene čak 24 osobe! Policija otkrila uzrok nesreće

Piše SPLIT SD
3. srpnja 2024. - 07:02

NOVIJE:

Iz splitske bolnice u srijedu ujutro doznajemo da su čak 24 osobe zatražile liječničku pomoć nakon nesreće ispred noćnog kluba "Central" koji se nalazi u sjevernom dijelu prizemlja objekta robne kuće "Prima Grad", u prostoru nekadašnjeg istoimenog kina.

- Jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozlijede i zadržana je na liječenju u Kliničkom bolničkom centru. Ostale osobe su zadobile lakše ozlijede i puštene su nakon liječničke obrade.

Policajci su osigurali mjesto događaja  do dolaska očevidne ekipe. Na mjestu događaja je obavljen je očevid.

Prema do sada utvrđenom došlo je do puknuća staklene stjenke uslijed naguravanja većeg broja osoba prilikom ulaska u klub - naglasili su iz policije.

Oko 2.25 sati svoj su dio posla obavila i trojica pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnpog društva "Split" koji su uklonili oštećeno staklo koje je palo na (potencijalne) posjetitelje kluba.

Kako izvještava Dalmatinski portal, noćni klub Central, ispred kojeg se dogodio incident, zatvorio se u vrlo naprasitim okolnostima. Malo poslije ponoći rasprsnuo se izlog robne kuće kraj ulaza, a veliki komadi teškog stakla zasuli su mlade koji su nestrpljivo čekali red.

"Osoblje je odmah priskočilo, stiglo je pet vozila Hitne pomoći, i policija je brzo došla. Svi su pomagali unesrećenima. Nije bilo nikakvog incidenta ili sukoba, staklo je jednostavno puklo pod naletom tijela", ispričali su djelatnici kluba za Dalmatinski portal.

image
Vojko Bašić/Cropix

RANIJE:

Noćas, 15 minuta iza ponoći splitska policija je zaprimila dojavu kako je u Splitu na Trgu Gaje Bulata ispred noćnog kluba ‘Central‘ u padu stakla s izloga robne kuće Prima ozlijeđeno više osoba, a 15 njih je zatražilo liječničku pomoć i odvezeno u bolnicu. 

image
Joško Šupić/Ilustracija/Cropix

"Prema prvim informacijama liječničku pomoć je zatražilo petnaestak osoba uglavnom s lakšim ozljedama i prevezene su u KBC na liječničku obradu", rekao je Hini dežurni u Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj.

Kako se navodi u policijskom izvješću, oko 00:15 sati zaprimljena je prijava o ovom padu stakla na Trgu Gaje Blata. Na mjesto događaja su izašle sve žurne službe, a očevidom će se utvrditi činjenice i okolnosti događaja, priopćeno je iz policije.

Rasprsnulo se staklo na izlogu robne kuće, odmah pored ulaza u noćni klub Central u središtu Splita. 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 07:47