StoryEditorOCM
Split‘MRŠ, GUBO!‘

Ovo su očajni Splićani poručili svojim ‘dragim‘ gostima, i to oni koji uopće ne žive u strogom centru! ‘Uništavaju sve!‘

Piše S. Ša.
29. kolovoza 2024. - 07:59

Prije mjesec dana pisali smo o mukama s kojima su svaku večer suočeni stanari Zrinsko-frankopanske ulice zbog ponašanja pijanih turista. Iako je riječ o Lovretu, gradskom kotaru koji ne spada u najuži centar Splita, ni oni, nažalost, nisu pošteđeni orgijanja pijanih turista. A koliko im je puna kapa, najbolje svjedoči transparent na ogradi na kojem ih domaćini mole da ne uriniraju po njihovoj ulici jer da su već jako ljuti.

image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija

- Pub crawl i boat party gosti. Mahom vlasnici stranci koji jedini u ciloj priči profitiraju. Mrš, gubo! - žestok je bio jedan Splićanin na društvenim mrežama nakon što je vidio objavljenu snimku horde stranaca u noćnom maršu kroz Zrinsko-frankopansku.

image

Ovako to izgleda...

Screenshot Reddit/

VIDEO Građani u centru Splita svaku večer proživljavaju turistički horor: ‘Prolaze u kolonama, povraćaju, uriniraju...‘

Redakciji "Slobodne" javio se i jedan ogorčeni stanar iz toga kvarta te prepričao kakvoj su kalvariji izvrgnuti.

- Od početka svibnja mi, stanari Zrinsko-frankopanske ulice, izloženi smo teroru pijanih "troglodita" iz raznih krajeva "civilizirane Europe". Zapišavaju nam ulaze, razbijaju stakla na njima, uništavaju nam automobile, seksaju se, loču i drogiraju na javnim mjestima.

image

Nered na Spinutu

Čitateljica/Slobodna Dalmacija
image

Nered na Spinutu

Čitateljica/Slobodna Dalmacija

Uz to, urlaju cijelu noć, zvone po parlafonima u gluho doba noći, a sinoć su napravili orgijanje uz svekoliku podršku gradske vlasti i nepoduzetne policije.

Zato se pitamo možemo li organizirati noćne patrole i braniti svoju imovinu i mir ili ćemo samo zbog pomisli na to biti privedeni i sankcionirani ljubavlju raznoraznih hrvatskih vlasti prema svojim građanima? - frustrirano se pita naš sugovornik.

image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 11:53