StoryEditorOCM
Splitmedalja grada splita

Ovo su najbolji splitski policajci; Mladen, Stipe i Joško grad i građane poznaju ‘kao svoj džep‘. Danas su nagrađeni

Piše Split SD
8. listopada 2024. - 17:19

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak danas je dodijelio javno priznanje „Medalju Grada Splita“ trojici policijskih službenika - Mladenu Lažeti iz Prve policijske postaje Split, Stipi Sabljiću iz Druge policijske postaje Split i Jošku Mačini iz Postaje prometne policije Split, a povodom obilježavanja Dana policije i blagdana svetog Mihovila.

Policijski službenici iz splitskih policijskih postaja djelatnici su s bogatim dugogodišnjim radnim iskustvom. Policajci Mladen Lažeta i Stipe Sabljić kontakt su policajci i obzirom na broj godina provedenih u službi poznaju Split i njegove građane rekli bi „kao svoj džep“ i prepoznatljivi su građanima.

image
Grad Split

Policajac Joško Mačina kao vođa očevidne ekipe u dugogodišnjem radu s građanima, sudionicima u prometu, počiniteljima nesreća, ali i oštećenima stekao je neprocjenjivo iskustvo kojeg svakodnevno koristi, ali i proživio teške trenutke posebno u nesrećama u kojima su, nažalost, smrtno stradale osobe. Poslove obavlja i u Gradu Splitu, ali i u ostalim mjestima gdje se proteže nadležnost prometne postaje.

image
Grad Split

Nagrada Grada Splita je priznanje dobrog rada u interesu građana, ali i nagrada za dugogodišnji službu i rad na području Splita. Svakako je velika čast dobiti nagradu grada u kojoj si proveo većinu radnog staža posebno u policiji.

Uz nagrađene policijske službenike i gradonačelnika Ivicu Puljka i njegove suradnike, na svečanosti uručenja bili su načelnik PU splitsko- dalmatinske Marko Srdarević, načelnici policijskih postaja Hrvoje Boban, Milan Draženović i Siniša Mihanović, Paško Ugrina, voditelj poslova prevencije i Antonela Lolić, voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.

image
Grad Split

Gradonačelnik Puljak u svom obraćanju je naveo da mu je drago što je danas ugostio policijske službenike koji će dobiti nagradu Grada Splita. Naveo je kako je suradnja policije i Grada Splita na odličnom nivou, a uvijek možemo i moramo raditi više za dobrobit građana.

- Vidljivi ste na terenu i jasno je svima da je Split siguran grad, a to je vaša zasluga. Na kraju želim vam zahvaliti što čuvate naš grad - rekao je Puljak.   

Načelnik Marko Srdarević zahvalio je gradonačelniku što nastavlja jako lijepu tradiciju nagrađivanja policijskih službenika. Naveo je da je ova nagrada važna nagrađenim policajcima, ali i njihovim rukovoditeljima jer je to priznanje za dobar i kvalitetan rad. Načelnik je istakao da je ova služba senzibilizirana za probleme građana koji uvijek mogu računati na pomoć policije.

- U svakodnevnom radu trudimo se biti prisutni na terenu, kao što smo bili u tijekom ljeta u centru Splita. Intenzivno radimo po problematici sigurnosti u prometu, posebno smo usmjereni na ponavljače prekršaja, one koji svojim ponašanjem ugrožavaju druge i to ćemo nastaviti raditi i dalje - na kraju je naveo načelnik Srdarević.

image
Grad Split

Mladen Lažeta, djelatnik Prve policijske postaje Split u osobnom zvanju viši policijski narednik raspoređen je na radnom mjestu kontakt policajca na području užeg centra grada. Kroz poslove kontakt policajca svakodnevno kontaktira s građanima i radi na rješavanju problema.

Stipe Sabljić, djelatnik Druge policijske postaje Split u zvanju policijski narednik, raspoređen je na radnom mjestu kontakt policajaca. Dodjeljuje mu se ‘‘Medalja grada Splita‘‘ za provedbu aktivnosti nacionalnih preventivnih projekata MUP-a te za angažman na kontakt području u rješavanju problema građana te u suradnji s vanjskim institucijama.

image
Grad Split

Joško Mačina, djelatnik Postaje prometne policije Split raspoređen je na radnom mjestu vođa ekipe za očevide, u osobnom zvanju viši policijski narednik. Dodjeljuje mu se ‘‘Medalja Grada Splita‘‘ za stručno i kvalitetno obavljanje očevida. Izvršavanjem svojih zadaća doprinosi podizanju razine protočnosti i sigurnosti prometa u vrijeme velikih gužvi, a posebno tijekom turističke sezone. 

- Čestitamo našim kolegama na osvojenom priznanju za svoj rad, a Gradu Splitu i gradonačelniku Ivicu Puljku, kao i svim gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina na području Splitsko-dalmatinske županije koji su i ove godine u sklopu obilježavanja Dana policije nagradili najbolje policajce iz postaja, zahvaljujemo na ovaj lijepoj tradiciji koja je rezultat odlične suradnje policije i lokalne zajednice, ali je i vrlo lijepa gesta za sve policajce koji čitavu godinu brinu o sigurnosti građana.

Nagrade gradova i općina ove godine primilo je 15 policijskih službenica i policijskih službenika - naveli su u splitskoj policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. listopad 2024 17:20