StoryEditorOCM
Splitspas u zadnji čas

Ovo su mješanci vuka i psa iz horor dvorišta splitskog psihijatra: ‘O tome kakve gene nose, ne možemo nagađati...‘

Piše Zrinka Korljan/JL
1. svibnja 2024. - 20:59

Kad se pojavila informacija o tome da su u dvorištu splitskog psihijatra T.P., uz 60-ak pasa, pronađena i dva vuka te štenci za koje se smatra da su mješanci vuka i psa, mnogi su bili šokirani svime što se u tom dvorištu događalo. Neki su psi napustili to mjesto iz noćnih mora, drugi su još tamo. Odmah su premješteni i vukovi te psi za koje se sumnja kako su mješanci.

Oni su trenutno smješteni u zagrebačkom skloništu u Dumovcu. Stigla im je, kažu iz tog azila, sredinom travnja kujica s dva šteneta. U prvi mah se činilo da su dobrog fizičkog stanja, ali da im mentalno nije dobro.

- Bili su u velikom strahu. Kujica je branila štence pa su smješteni u poseban boks u kojem su trebali provesti neko vrijeme u miru i treningu resocijalizacije. Cijepljeni su i očišćeni od parazita. Nažalost, nakon četiri dana boravka u izolaciji ispostavilo se da je štenad bila zaražena parvovirusom.

Zbog toga je jedno štene umrlo, a drugo hitno prebačeno na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. U tamošnjoj Klinici za zarazne bolesti bore se za njegov život već tjedan dana. Štene prima infuziju i počelo je jesti, pa je u ovom trenutku prognoza dobra i, ako sve bude u redu, u četvrtak se vraća nama - rekla je za Jutarnji Tatjana Zajec, voditeljica skloništa u Dumovcu.

Pojasnila je kako će, kad se i majka i maleni oporave, početi rad na njihovoj socijalizaciji.

- O tome kakve gene nose, ne možemo nagađati. Na Fakultetu će se napraviti genetska istraživanja kojima se to može utvrditi - dodala je Zajec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 03:14