StoryEditorOCM
SplitTko čeka - dočeka

Ovo se dugo čekalo; konačno se uređuje dionica važne splitske prometnice kojom se godinama nelegalno vozi: ‘Fali još...‘

Piše SPLIT SD
15. listopada 2024. - 21:13

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević na Facebooku je objavio da je dio Bračke ulice, njenih 780 metara od Puta Trstenika do Velebitske ulice, riješen što se tiče privatnih parcela i još ga se samo treba upisati na društveno vlasništvo te riješiti jednu česticu s Hrvatskim vodama. 

Kada se sve riješi, Grad Split ide u nabavu projektiranja za tu dionicu, nakon čega slijedi proces dobivanja građevinske dozvole i nabava za izvođača radova.

image
Bojan Ivošević/Facebook

A što će se raditi? Ivošević kaže da je za južnu stranu ulice predviđen zeleni pojas širine dva i pol metra i nogostup širine četiri metra, dok je na sjevernoj strani predviđen nogostup širine dva i pol metra i zeleni pojas od jednog i pol metra. Na ovoj dionici nalazit će se četiri autobusna stajališta, na svakoj strani ulice po dva, ali i parking za 10 vozila u sjeveroistočnom dijelu ulice. 

Istočno od dječjeg vrtića predviđen je pothodnik s prilaznim stubištima sa sjeverne i južne strane, Ivošević kaže da je to nastavak priče o pješačkim komunikacijama unutar Trstenika koje su dugi niz godina bile van fokusa. 

Za kraj je naveo da će stabla koja je bivša gradska vlast na toj trasi posadila biti izmještena na Šetalište Pape Ivana Pavla II., točnije na potezu od plaže za osobe s invaliditetom do Duilova.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

- Dio Bračke ulice od Puta Trstenika do Velebitske (od rotora do rotora) dužine oko 780m riješen je što se tiče privatnih parcela, ostaje još malo upisati se na društveno vlasništva (Općina Split) i rješiti jednu česticu s Hrvatskim vodama.

Ukratko uskoro idemo u nabavu projektiranja navedene dionice, a zatim idemo na građevinsku dozvolu i nabavu za izvođača radova.

Na južnoj strani se predviđa zeleni pojas širine 2,5m i nogostup 4m koji je na dijelu postojećeg i novog zida promjenjive širine, na sjevernoj strani nogostup je širine 2,5m i zeleni pojas 1,5m. Predviđena su i 4 autobusna stajališta, po dva sa svake strane. Na sjeveroistočnom dijelu ulice se predviđa parking za 10 vozila.

Istočno od dječjeg vrtića predviđen je pothodnik, prilaz pothodniku je predviđen prilaznim stubištima sa sjeverne i južne strane. Ovo je nastavak priče o pješačkim komunikacijama unutar GK Trstenik koje su dugi niz godina bile van fokusa.

P.s. uzaludno posađena stabla u mandatu bivše vlasti na trasi buduće ceste izmjestit će se na Šetalište Pape Ivana Pavla II. na potezu od plaže za OSI do Duilova - napisao je Ivošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. listopad 2024 21:13