StoryEditorOCM
SplitKOJI JE OVO NAČIN?!

Ovo je užas. Splićanka nam je poslala fotografiju na kojoj se vidi kako je Indijac ‘dostavio‘ poštu u njenu zgradu

Piše Split SD
8. studenog 2023. - 20:10

Nakon što su stanovnici Mertojaka ‘ispalili‘ jer im poštu dostavlja osoba koja ne govori i ne razumije hrvatski jezik pa im uplatnice i kuverte nerijetko završe na policama, umjesto u poštanskim sandučićima, slična priča stiže nam i iz kotara Lokve. 

- Jučer nakon sat vremena pokušavanja otkrivanja gdje da nešto ubaci poštar Indijac ostavio je poštu na polici ispod sandučića. Među poštom je bilo od računa za struju, pisama od banaka, ma svega - napisala nam je čitateljica iz Šižgorićeve 7, te priložila fotografiju na kojoj se vidi kako je poštar jednostavno svu poštu ostavio na hrpi pored sandučića. Na izvolite svima.

I stvarno, gdje je ovdje zaštita privatnosti, GDPR, povjerenje u Poštu? Bilo tko može jednostavno otvoriti tuđe pismo, a šteta može biti ogromna...

image

Ostavljena pošta u Šižgorićevoj ulici

Čitateljica/Slobodna Dalmacija

Splićani negoduju jer su u strahu hoće li se izgubiti njihova pošta te ih zanima tko će odgovorati ako im stigu opomene zbog neplaćenih računa koji nisu pronašli put do njihovih poštanskih sandučića.

Splićani negoduju zbog stranih poštara: ‘Ne zna hrvatski, bleji u sandučiće, krivo ostavlja poštu...‘ HP: Znaju engleski

Hrvatska pošta (HP) je na upit Dalmatinskog portala kazala da svi radnici koji su stigli iz azijskih zemalja govore engleski jezik te da je to jedan od ključnih kriterija pri selekciji i zapošljavanju stranih radnika u HP-u.

Dodali su da strani radnici dostavljaju tiskovine i rade kao ispomoć u općoj dostavi pri isporuci običnih pismovnih pošiljaka, ali i da su uvijek u pratnji iskusnog kolege. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. srpanj 2024 18:55