StoryEditorOCM
SplitKRENULI RADOVI

Opasno splitsko križanje postaje rotor, znamo i kada su gotovi radovi: ‘Jedno vrijeme ćemo zatvoriti prometnicu...‘

Piše SPLIT SD
8. listopada 2024. - 18:53

Kako smo mogli vidjeti ovih dana, u tijeku su radovi na izgradnji novog rotora na križanju Puta Pazdigrada i Lovrinačke ulice, a projekt bi trebao značajno olakšati život vozačima i pješacima.

- Trenutno se izvode radovi proširenja kolnika na temelju geodetske podloge, nakon čega će se postaviti rubnjaci i definirati konture same lokacije. Radovi će se izvoditi u 4 faze, tijekom kojih će se formirati kružnica i otoci. U trećoj fazi privremene regulacije, promet će biti kružnog sistema. Samo zatvaranje prometnice, o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti, obavit će se prilikom asfaltiranja završnog sloja - pišu na Facebook stranici "Gradski kotar Žnjan Split".

image

Nacrt budućeg rotora

Grad Split

Vele da će izvođač riješiti i kritičnu točku 50 metara južno od predviđenog rotora na križanju Puta sv. Lovre i Lovrinačke ulice, dok bi radovi trebali biti gotovi do 31.10. ove godine.

- Ovaj projekt je rezultat dugogodišnjeg zahtjeva stanovnika našeg kotara s ciljem poboljšanja prometne situacije zbog svakodnevnih gužvi prilikom lijevog skretanja iz Puta Pazdigrada u Lovrinačku, opasnosti za pješake, posebno školarce koji na tom mjestu prelaze ulicu te čestalih prometnih nesreća uzrokovanih neprilagođenom brzinom pri lijevom skretanju iz Lovrinačke u Put Pazdigrada - pojašnjavaju zašto je bilo nužno napraviti rotor.

image
Ante Čizmić/Cropix

Prošle godine je kotarsko vijeće, u konzultaciji s Odsjekom za promet i komunalno održavanje Grada Splita, naručilo izradu projektnog elaborata za rotor "Lovrinačka" temeljem kojeg je Grad Split ove godine krenuo s realizacijom.

- Zahvaljujemo se Gradu Splitu na realizaciji ovog značajnog projekta. Molimo sve sudionike u prometu za dodatni oprez, strpljenje i razumijevanje tijekom trajanja radova - zaključuju.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. listopad 2024 18:54