StoryEditorOCM
SplitEKIPA ENTUZIJASTA

Okupili se bivši studenti splitskog fakulteta i skovali velike planove za budućnost. Spremaju i humanitarne aktivnosti

Piše SPLIT SD
22. listopada 2024. - 00:15

Na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu u četvrtak 17. listopada održana je Svečana sjednica Skupštine Udruge bivših studenata i prijatelja Fakulteta (F-GAGA), kojoj je prisustvovalo stotinjak uzvanika.

Među gostima su bili prorektor za infrastrukturu Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Nikša Jajac, predsjednik krovne alumni udruge Sveučilišta ASUS-a doc.dr.sc. Marijo Podrug, brojni bivši studenti, profesori te predstavnici strukovnih organizacija i ostali istaknuti članovi akademske zajednice. Događaj je bio prilika za ponovno okupljanje, razmjenu iskustava i povezivanje članova udruge u snažnu mrežu kontakata.

Svečanost je otvorila predsjednica udruge, doc. dr. sc. Nives Brajčić Kurbaša, koja je podsjetila na povijest udruge, osnovane 2008. godine, te istaknula doprinos tadašnjeg dekana, prof. emer. Bernardina Peroša, koji je udario temelje današnjeg djelovanja. Naglasila i važnost podrške sadašnjeg dekana FGAG-a, prof. dr. sc. Nene Torića, koja je od ključne važnosti za ostvarivanje vizije i napretka udruge.

image
Unist/Slobodna Dalmacija

Jedan od glavnih ciljeva Udruge bivših studenata i prijatelja Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu jest stvaranje snažne zajednice bivših studenata koja njeguje međusobno povjerenje i povezanost. Udruga nastoji održavati trajne veze između Fakulteta i njegovih diplomiranih studenata, istovremeno promičući ugled i tradiciju Fakulteta. Na sjednici su predstavljeni i budući planovi, uključujući organizaciju različitih događanja poput stručnih tribina, radionica, suradnju s nastavnim bazama koje omogućuju studentima obavljanje stručne prakse i izradu diplomskih radova u suradnji s renomiranim tvrtkama.

Nadalje, planirana su i okupljanja na zabavnim događanjima poput "alumni partya", kao i akcije humanitarnog karaktera, uključujući dobrovoljno darivanje krvi i podršku studentima slabijeg imovinskog stanja.

Novi put

Predsjednica Brajčić Kurbaša naglasila je kako je cilj udruge da postane prepoznatljiva i utjecajna organizacija koja ne samo da pomaže svojim članovima, već i doprinosi razvoju lokalne zajednice i šire.

- Naša udruga neće rasti sama od sebe. Ona će biti jaka onoliko koliko smo mi svi spremni uložiti svoje vrijeme, energiju i ideje - istaknula je predsjednica, pozvavši sve prisutne da se aktivno uključe u daljnje aktivnosti udruge. Posebno je pohvalila članove Upravnog odbora za njihov entuzijazam i posvećenost, ističući da je upravo ta sinergija ključ uspjeha.

Druženje je nastavljeno na prigodnom domjenku, gdje su prisutni imali priliku razgovarati, obnoviti stara prijateljstva i stvoriti nove kontakte. Događaj je bio uspješan, što potvrđuje odličan odaziv i pozitivne reakcije prisutnih.

Udruga F-GAGA nastavit će sa svojim djelovanjem u smjeru povezivanja, profesionalnog razvoja i podrške, gradeći čvrste temelje za buduće generacije.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2024 00:16