StoryEditorOCM
SplitSTUDENTSKI SMJEŠTAJ

Objavljeno tko je dobio ‘dom‘, Studentski centar Split podijelio dobre vijesti: ‘Nema poskupljenja, evo odakle novac‘

Piše Mia Uzinić
19. kolovoza 2024. - 19:53

Studentski centar Split objavio je privremene rezultate natječaja za subvencionirano stanovanje za akademsku godinu 2024./25. Moguće je uputiti prigovor pet dana od dana objave, ali iz Studentskog centra napominju da rok za podnošenje prigovora nije produljenje natječajnog roka, niti mogućnost za naknadno dopunjavanje natječajne dokumentacije. Dio studenata ostvario je pravo na studentski dom, a drugi dio pravo na subvenciju privatnog smještaja. 

- Prigovor se upućuje ako je došlo do pogreške kod bodovanja dokumentacije poslane na natječaj, a koju će svaki student moći vidjeti preko linka na web stranici SC-a Split. Svatko može izračunati svoje bodove sukladno Pravilniku Ministarstva znanosti i popisu visokih učilišta po prosjecima ocjena - navedeno je na službenim stranicama, a konačni rezultati Natječaja bit će objavljeni na web stranici Studentskog centra Split nakon obrađenih prigovora.

image











 

Nikola Vilić/Cropix

Studenti će preko aplikacije birati sobu i cimera, a prednosti imaju oni studenti koji su ostvarili bolji uspjeh na fakultetu. Najavili su da cijenu studentskog doma neće mijenjati. 

- Trudit ćemo se održati studentski standard na dosadašnjem nivou, pokrivajući minuse u smještaju turizmom, cateringom i vjenčanjima. Sve buduće stanare molimo za racionalno korištenje energenata i vode. Molimo da inventar doma čuvaju te da sobe i okoliš drže urednim i čistim - istaknuli su. 

Prema njihovom izračunu, dvokrevetnu sobu u Kampusu student plaća 105 eura, a stvarni trošak je 230 eura. Dvokrevetna soba u "Bruna Bušića" studente košta 84 eura, trokrevetna 64 eura, a hostel Spinut 84 eura. Stvarni trošak za ove smještajne jedinice je redom 166, 166 te 135 eura. Trošak smještaja uključuje potrošnju struje i lož ulja, klimatizacijski sustav, toplu i hladnu vodu, održavanje kotlovnice, održavanje liftova, održavanje vatrodojave i videonadzora, internet i ostale troškove održavanja. Država svakog studenta subvencionira s 26,54 eura. Kažu da su razliku u trošku pokrili turisti i vjenčanja.

- Razlika se pokriva iznajmljivanjem turistima, cateringom i vjenčanjima. Studentski centar iz komercijalnih prihoda pokriva oko 45 posto stanarine studentu, ovisno o domu u kojem boravi - naveli su. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 12:07