StoryEditorOCM
Splitpolicija javlja

Novi detalji oko krađa na Ultri; uigrana ekipa Talijana i Švicaraca žrtve bi najprije poprskali suzavac sprejem...

Piše Split SD
15. srpnja 2024. - 11:53

Splitska policija ranije je objavila kako su evodentirane krađe lančića za vrijeme trajanja Ultre, a sada su poslali dodatne detalje cijele priče.

- U odnosu na evidentirana imovinska kaznena djela-krađe lančića kriminalistički je obrađeno i prijavljeno pet osoba, svi strani državljani (dva državljana Švicarske i tri državljana Italije). Policijski službenici dovršili su istraživanja za ukupno 31 imovinska kaznena djela koja su počinjena tijekom trajanja javnog okupljanja.

Policijski službenici su postupajući na Ultra Europe 2024 tijekom noći 14. srpnja 2024.godine na mjestu održavanja javnog okupljanja uhitili tri strana državljanina Italije nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje. Nakon zaprimljene informacije da tijekom druge večeri trajanja festivala nepoznate osobe korištenjem spreja s nadražujućom tvari trgaju lančiće posjetiteljima, policijski službenici identificirali su i pronašli tri muškarca, svi strani državljana.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tijekom druge večeri javnog okupljanja 13./ 14. srpnja 2024.godine zajednički i u dogovoru, a u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi strgli zlatne lančiće i na taj način oštetili 29 osoba. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su ostvarili obilježja 29 kaznenih djela Teška krađa iz čl. 229.st 1, točka 2. Kaznenog zakona i danas su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzoniku.

U ovom trenutku provodi se istraživanje nad još dvojicom stranih državljana zbog sumnje u počinjenje imovinskih kaznenih djela-krađe lančića - navode u splitskoj policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 22:19