StoryEditorOCM
Splitskupština društva

Partnerica solinskog gradonačelnika jednoglasno izabrana u NO splitskog ‘Vodovoda‘! On se nije pojavio na sjednici...

Piše N. L.
26. rujna 2024. - 15:42

Na današnjoj sjednici Skupštine "Vodovoda i kanalizacije", kako doznajemo, sve točke su usvojene glatko, među njima i ona o imenovanju Marijane Žižić, partnerice solinskog gradonačelnika Dalibora Ninčevića za članicu tog tijela ove komunalne tvrtke.

Kad je točka o njezinu imenovanju došla na dnevni red, nitko se od nazočnih skupštinara nije javio za raspravu, a prijedlog je prošao jednoglasno. Zanimljivo je spomenuti kako se Ninčević na sjednici - nije pojavio.

image

Marijana Žižić i Dalibor Ninčević

Slobodna Dalmacija

Na Skupštini je također odlučeno da će se za zamjenika direktoru Miroslavu Deliću raspisati javni natječaj, no prije toga je usvojena izmjena Društvenog ugovora u koji je dodano da zamjenika bira posebno Povjerenstvo. Natječaj će biti raspisan kada se spomenuta izmjena provede na Trgovačkom sudu.

image

Miroslav Delić

Sasa Buric/Cropix

Usvojen je i izvještaj o financijskom poslovanju za prvih šest mjeseci ove godine, gdje je ova komunalna firma u odnosu na prošlogodišnje razdoblje bolja za oko milijun eura, s tim da je tada bila u gubitku, a sada je, doznajemo, na pozitivnoj nuli.

I na kraju, valja spomenuti jednu važnu točku, o kojoj se s više ili manje žara godinama raspravlja, a to je gašenje Agencije "Eko Kaštelanski zaljev.

Naime, "Vodovodu" je stiglo očitovanje Vijeća za vodne usluge da bi do 31. prosinca ove godine spomenuta Agencija trebala prestati s radom. "Vodovod" bi u tom slučaju trebao preuzeti sve njezine projekte, ali i djelatnike, ali o tome će sigurno u narednim tjednima i mjesecima biti detaljnijih informacija.

image

Upravna zgrada Vodovoda u Hercegovačkoj ulici

Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 16:22