StoryEditorOCM
SplitMOŽDA MU JE I ĆAĆINO

Nepoznati vandal odlučio se iskaliti na fasadi zgrade na Pujankama. Da bi stvar bila gora, zgrada se trenutno obnavlja

Piše M. G.
6. kolovoza 2024. - 20:28
Split, 071122. Prometna guzva na Zagorskom putu zbog radova na sanaciji zida u Gotovcevoj ulici.Duje Klaric/Cropix

Kolika i kakva budala moraš biti da napraviš ovo?! Najvjerojatnije u gluho doba noći, u naletu besposličarske inspiracije u kvartu čije su fasade zgrada ionako već na sve strane išarane.

Stanari u jednom od ulaza u Gotovčevoj ulici na Pujankama ostali su nemalo iznenađeni ugledavši na svojoj fasadi (trenutno se obnavlja i to zasigurno za pozamašnu svotu čija će otplata možda trajati i godinama) rezultat ‘umjetničkog‘ djela nepoznatog vandala, koji je vlastitu dokolicu odlučio kratiti uništavanjem zajedničke imovine. Možda mu je i ćaćino, tko će ga znati?!

image
Privatna arhiva

Stanovnici Pujanki ogorčeno su komentirali škrabotine, koje je nepoznati divljak ostavio na fasadi u Gotovčevoj, lagano prošetavši po skeli sa sprejom u rukama.

Kvart slučaj

"Ruke mu se osušile, ko je da je","u zatvor i on i roditelji i platit trošak obnove", "kad tad će dolijat balavac", "užas", "kvart slučaj"... oglasili su se na društvenim mrežama.

Nažalost, vandalski čin poput ovog veliku splitsku četvrt ponovo dovodi na zao glas, a prije samo dva dana Pujanke su bile udarna vijest u Dnevnicima zahvaljujući zlatnoj olimpijki Barbari Matić. Gorjele su bengalke na  njezinu dočeku u džudo klubu smještenom u atomskom skloništu gdje zlatna Barbara svakodnevno prolijeva znoj zahvaljujući kojemu niže izvanredne sportske uspjehe, ovaj put okrunjene i najsjajnijim olimpijskim odličjem.

Nestvarno je bilo čuti ime Pujanki u tako pozitivnom kontekstu, a onda se nepoznati vandal brzo pobrinuo da četvrt - široj javnosti obično poznata po paljenju automobila u garažama i dilanju droge - ponovo dođe na stari glas. Njegov i Barbarin svijet sasvim se razlikuju - dva su to svemira između kojih je, valjda, crna rupa.

image
Privatna arhiva

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 10:42