StoryEditorOCM
Splitrazrađena akcija

Nemile scene na Ultri; pogledajte kako policajci hvataju partijanere s drogom: Iz donjeg rublja izvadio je PVC posudu...

Piše Split SD
15. srpnja 2024. - 10:24

Za vrijeme trajanja Ultre uobičajeno je na Parku mladeži i oko njega operira veći broj policajaca u civilu iz odjela za droge. Kako navodi Dnevnik.hr, jedan od radnih dana počeo im je burno - muškarac je, iz čista mira, nasrnuo na policajca u civilu.

Bazirat ćemo se na okolna mjesta gdje se okupljaju konzumenti. Ako bude u mogućnosti bazirat ćemo se da uhvatimo dilera, ako ne idemo na konzumente - rekao je krim istražitelj.

image
Screenshot Video

I tek što su krenuli u akciju, na taksi stajalištu istražiteljima dva mladića zapinju za oko i u dvije minute  - droga je pronađena.

- Osoba je dragovoljno iz donjeg rublja izvadila PVC posudu u kojoj se nalazi droga tipa kokain - rekao je policajac.

Zabačeni dijelovi oko stadiona itekako su zanimljivi preprodavačima raznih opijata. Kada ih policija prokuži, kreću standardna izmotavanja.

image
Screenshot Video

- Klasično. Nije moje, našao sam na podu, netko mi je stavio u džep čak idu i do te mjere da kažu da im je policija stavila u džep prilikom pregleda. Da im je podvaljeno, da je našao na cesti. Da čuvaju za prijatelja - navodi policajac.

Prilikom pronalaska osobe koja ima drogu, ispunjavaju obrazac o privedenoj osobi, vrijeme kada je zatečen, gdje je zatečen i što je pronađeno. Potom ta osoba dalje sa službenim vozilom ide na obradu.

Uhićeni partijaneri u prosjeku provedu do četiri sata u prihvatnom centru organiziranom specijalno zbog festivala. Tamo su zadržane sve osobe koje počine bilo koju vrstu prekršaja, a djelatnicima MUP-a upravo toliko treba da provedu cijeli postupak. Kazne su šarolike - od 650 do 1900 eura.

"Odmah idu na procesuiranje prekršaja. Prilikom završetka prekršajne obrade izdaje im se prekršajni nalog i uplatnice. Tu su odmah djelatnice Hrvatske pošte gdje se naplaćuje taj prekršajni nalog i s time se završava prekršajni postupak“, objasnio je Hrvoje Boban, načelnik Prve policijske postaje u Splitu.

image
Screenshot Video

"Naš cilj je da spriječimo tu otvorenu scenu, da se ne vidi da je to dostupno. Gledajte, kada bismo mi otvoreno dopustili da se konzumira na cesti i na ulici, bili bismo država slučaj - objasnio je krim istražitelj za Dnevnik.hr.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 02:00