StoryEditorOCM
SplitHRVATSKA LISTA SRAMA

Nakon objave popisa tvrtki koje isplaćuju najmanje plaće, pišu iz DIV-a: ‘Lani smo imali dobit od 32,1 milijuna €!‘

Piše SPLIT SD
4. kolovoza 2024. - 16:51

Nakon jučerašnjeg članka u kojem je popis velikih domaćih firmi, a riječ je o podacima Fine, koje su radnicima u protekloj godini isplaćivali jako niske plaće, stigla je reakcija iz DIV GRUPE, čiji je važan dio i Brodosplit.

Neka se zna! Ovo je popis 10 velikih hrvatskih tvrtki u kojima su plaće sramotno male, u nekima često kupujete!

- Obraćamo vam se povodom objava u današnjim medijima, u kojima se DIV GRUPA svrstava među TOP 10 tvrtki s najnižom plaćom u RH. Ovim putem demantiramo navedene podatke jer su primanja u našoj grupi znatno veća od spomenutih iznosa. Prosječna neto primanja radnika u DIV GRUPI iznose 935 eura, što je znatno više od pogrešno navedenih 606 eura. Ukupna prosječna neto primanja radnika u DIV GRUPI iznose 1178 eura, što je 20% više u odnosu na prosječnu mjesečnu neto plaću zaposlenih kod poduzetnika na razini RH (1.028 eura).

Cijela grupa u Hrvatskoj zapošljava oko 2000 radnika, dok u inozemstvu zapošljava još oko 500 radnika. U 2023. godini najveće tvrtke u grupi (DIV Grupa d.o.o., Brodosplit d.d. i Brodogradilište specijalnih objekata d.o.o.) ostvarile su ukupne prihode od 154,9 milijuna eura uz neto dobit od 32,1 milijuna eura. Napominjemo kako većinu prihoda ostvarujemo na inozemnom tržištu - piše njjihov glasnogovornik Josip Jurišić, ne navodeći pritom jesu li ovo podaci o plaćama u lanjskoj ili tekućoj godini. Naime, objavljeni tekst se odnosio na 2023.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 09:03