StoryEditorOCM
Splitistražili smo

Najviši toranj u državi, visok 135 metara, u zemljišnoj knjizi ima - samo tri! I to zbog rata bivših poslovnih partnera

Piše Sandi Vidulić
23. rujna 2024. - 21:37
Zbog gomile sudskih sporova u koje je upao investitor stavljene su brojne plombe, pa ispada sa je čisto tri metra zemljišta i tri kata nebodera.Tom Dubravec/Cropix, Saša Burić/Cropix

Najviši toranj u Hrvatskoj, "Dalmatia Tower" u zemljišnim knjigama na postoji. Toranj je visok 135 metara, ima 27 katova i nadgrađe. Ali prema vlasničkom listu, na parceli velikoj 2327 m2, gdje se se nalazi toranj - izgrađena su samo tri metra?!

Zemljišna čestica na kojoj je izgrađen toranj pripada tvrtki "Westgate Tower" d.o.o. koja se u vlasničkom listu navodi kao njezin vlasnik. No, tornja "Dalmatia Towera" nema u Zemljišniku, iako je najviša zgrada u državi uporabnu dozvolu dobila pred više od godinu dana (12. srpnja 2023). Od 2327 metara koliko iznosi površina sudske čestice ZEM 60621/2 kao neplodno zemljište vodi se 2324 metra, a izgrađeno zemljište ima površinu samo tri metra.

Ovu anomaliju primijetili smo prije nekoliko mjeseci pa smo pokušali saznati od nadležnih o čemu se radi, a pokazalo da se još uvijek vuku neki stari repovi.

Rat bivših poslovnih partnera: zagrebačka tvrtka je dva puta pokušala baciti u stečaj najveći neboder u Hrvatskoj

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 21:37