StoryEditorOCM
Splitodlikaši s faksa

Najbolji od najboljih: ovih 35 splitskih studenata dobit će rektorovu nagradu za izvrsnost, ali i novčanu nagradu!

Piše Split
10. lipnja 2024. - 10:37

Sveučilište u Splitu slavi 50. rođendan, a na svečanoj sjednici koja je na rasporedu u četvrtak, 13. lipnja, rektor Dragan Ljutić dodijelit će i Rektorove nagrade. Na temelju izvrsnosti nagradu će dobiti 35 studenata, a dodijelit će se i četiri Rektorove nagrade za posebna postignuća i jedna Rektorova nagrada za znanstveni ili umjetnički rad. Rektorova nagrada dodjeljuju se u akademskoj godini 2023./2024. za postignuća u akademskoj godini 2022./2023.

Rektorovu nagradu za izvrsnost dobit će: Anđela Blažević (Ekonomski fakultet), Tea Jašić (Ekonomski fakultet), Dario Vranješ (Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje), Ivan Pućo (Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje), Mislav lvanda (Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje), Josip Klarić (Fakultet gradevinarstva, arhitekture i geodezije), Josipa Šarac (Fakultet gradevinarstva, arhitekture i geodezije), Stana Kožul (Filozofski fakultet), Renata Kovačić (Filozofski fakultet), Rea Kovačić (Kemijsko-tehnološki fakultet), Petra Koceić (Kemijsko-tehnološki fakultet), Jakov Marasović (Kineziološki fakultet), Antea Šipalo Lilić (Kineziološki fakultet), Mare Ković (Medicinski fakultet), Karla Vrkić (Medicinski fakultet), Martina Terakaj (Pravni fakultet), Anđela Mia Jeličić (Pravni fakultet), Josipa Marasović (Pravni fakultet), Bruno Putnik (Pravni fakultet), Marko Mihovilović (Prirodoslovno-matematički fakultet), Jere Mandušić (Prirodoslovno-matematički fakultet), Vita Vrekalo (Umjetnička akademija), Bruna Panžić (Umjetnička akademija), Ana Laus (Sveučilišni odjel za studije mora), Larisa Bogdanov (Sveučilišni odjel za studije mora), Nina Vitlov (Sveučilišni odjel za forenzične znanosti), Andrea Crnčević (Sveučilišni odjel za forenzične znanosti), Ivana Banić (Sveučilišni odjel za stručne studije), Filipa Lara Mamić (Sveučilišni odjel za stručne studije), Ema Pivac (Sveučilišni odjel zdravstvenih studija), Anamarija Odak (Sveučilišni odjel zdravstvenih studija), Vedrana Rogić Pivac (Hotelijerstvo i gastronomija), Katarina Rak (Mediteranska poljoprivreda), Lovro Strnad (Vojni studiji) i Tea Marušić (Komunikacija i mediji). 

Posebna dostignuća

Rektorova nagrada za posebna postignuća dodjeljuje se za izniman uspjeh ostvaren u akademskoj godini 2022./2023. u javnome nastupu ili djelovanju, sudjelovanju i uspjehu na državnim i međunarodnim natjecanjima, a ovogodišnji dobitnici su: 

- Jerko Šarić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, pokazao je iznimno zalaganje, predanost i inicijativu u vođenju i unaprjeđenju studentskog života na Sveučilištu u Splitu.

- Dražen Barić, student Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje je s izuzetnim entuzijazmom i profesionalnom izvrsnošću provodio digitalnu transformaciju studentske svakodnevice, popularizaciju tehnologije i uspostavu sigurnog digitalnog okruženja. Medu brojnim projektima, posebno se ističe vođenje najveće aplikacije za studente u srednjoj Europi-Unispot.

Vladimir Ercegović, student Medicinskog fakulteta, bio je organizator mnogih studentskih projekata, konferencija, javnozdravstvenih akcija, edukacijskih predavanja i humanitarnih zbivanja koja su podigla ugled Sveučilišta u Splitu i njezinih sastavnica. Bio je član radnih skupina u Ministarstvu zdravstva te Ministarstvu znanosti i obrazovanja gdje je zastupao studentske interese. Posebno se ističu projekti organizacije MedLaw konferencije 2024. gdje je obnašao funkciju predsjednika organizacijskog odbora konferencije te MEFST Book Cluba.

Lea Farac, studentica Sveučilišnog odjela za stručne studije i Nina Farac, studentica Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije. Splitske studentice sportašice, sestre Lea i Nina promovirale su naše sveučilište na EUSU- europskom sveučilišnom natjecanju u veslanju u dvojcu na pariće. Okrunile su splitsku ljetnu studentsku bajku sa srebrnom medaljom, odnosno postale su europske viceprvakinje. 

Rektorova nagrada za znanstveni ili umjetnički rad koja se na temelju članka 10. Pravilnika dodjeljuje u akademskoj godini 2023./2024., a za izniman uspjeh ostvaren u akademskoj godini 2022./2023. za objavljen znanstveni rad ili javnosti predstavljen umjetnički rad dodjeljuje se Šimunu-Čarliju Botici, studentu Umjetničke akademije koji se istaknuo brojnim suradnjama s prominentnim glazbenicima, praizvedbama te izvedbama autorskih skladbi, kako u Hrvatskoj tako i u Europi tijekom akademske godine 2022./23. i tekuće akademske godine.

Uz priznanje, laureati će od Sveučilišta u Splitu dobiti i novčanu nagradu od 150 eura.

image
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 10:38