StoryEditorOCM
SplitUVIK VESELO

Na Peškariji se mogu uhvatiti lijepi bokuni, ali i kozice iz Argentine! Cijena im je boli glava, evo cijele ponude

Piše Mia Uzinić
9. kolovoza 2024. - 11:53

Danas na bancima ima materijala na bacanje! Da čovjek ništa i ne kupi, gušt je proći preko Peškarije.Na prvom banku odmah udarna ponuda: obor po 40 eura, salpe 10, mol od četiri do osam, a skuša ide po šest eura.

image

Split, 090824.
Bogata ponuda svjeze ribe u splitskoj ribarnici.
Foto: Sasa Buric/CROPIX

Saša Burić/Cropix

Šarag, kojeg brojni smatraju najboljom ribom u Jadranu, prodaje se za 10 eura po kilogramu. Meso šaraga prava je poslastica, izrazito ukusan i uvijek cijenjen može se spremati na brojne načine. 

image
Saša Burić/Cropix

U ponudi su i manji škampi po cijeni koja se kreće već od osam eura, a veći idu i za - 40. Turisti su danas mogli pronaći i velike, argentinske kozice za kjoje je trebalo izdvojiti već od osam eura za kilogram.

image

Split, 090824.
Bogata ponuda svjeze ribe u splitskoj ribarnici.
Foto: Sasa Buric/CROPIX

Saša Burić/Cropix

Za one koji se ipak drže domaćeg terena tu su dobro nam poznate trlje za četiri do šest eura, pišmolj tri, sarun dva do tri eura za kilo i omiljena srdela za četiri. 

Lokarda je pet eura kilogram, lignje odmrznute 30, a friške 40, pic i fratar između 20 i 25 eura po kilogramu. Lignjuni se prodaju po četiri do osam eura, muzgavci osam, hobotnica 20, barakuda 10, a grdobina je na standardnih 16 eura.

Na fete se nude tunjevina i gof za 30 eura po kilu, dagnje po pet. Bilo je u ponudi i nekoliko jastoga koji idu od 70 do 80 eura. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 23:43