StoryEditorOCM
Split‘race for the cure‘

Na Rivi će se i ove godine trčati za oboljele od raka. Odazovite se u što većem broju, cilj je hvalevrijedan

Piše JOŠKO DADIĆ
18. rujna 2024. - 12:21

Već šestu godinu za redom, Županijska liga protiv raka, na splitskoj Rivi, organizira najveću humanitarnu utrku na svijetu, "Race for the Cure" koja će 6. listopada, s početkom u 11 sati, okupiti tisuće ljudi, s ciljem podizanja svijesti o borbi i prevenciji protiv malignih oboljenja.

Naime, dijagnoza raka i bolest, može se dogoditi bilo kome, ali je najvažnije da se može računati na potporu okoline što proces ozdravljenja čini bržim, uspješnijim i lakšim.

"Ove godine ćemo, zahvaljujući vašim registracijama, omogućiti kupnju uređaja koji sprječava opadanje kose pri kemoterapiji i zato vas očekujemo u što većem broju. Iznimno važan aspekt utrke je i podizanje interesa za sudjelovanje, promoviranje utrke, te da sama poruka o zdravlju dođe do što većeg broja ljudi. Upravo ste vi tu i tu nam možete pomoći sa svojim kontaktima, objavama na društvenim mrežama i aktivnom promidžbom.

Budući da nam je cilj da se što više ljudi odazove na ovu akciju i utrku, pozivamo vas da se uključite i okupite ekipu vaše firme/institucije/udruge/škole te napravite svoj tim na www.raceforthecure.eu. Slobodno pokažite da i vi podržavate ovu hvalevrijednu manifestaciju. Budite primjer drugima", poručuje Vinka Abramović Muštra iz Županijske lige protiv raka - Split.

"Ono što je bitno, jest da na manifestaciji niste fizički obavezni sudjelovati, a bilo bi lijepo da dođete, donesete nešto svoje, poput zastave, banera ili pao svoje majice, da budete viđeni na ovoj svjetski poznatoj humanitarnoj akciji", zaključuju iz Lige protiv raka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 12:21