StoryEditorOCM
SplitAJMO LJUDI

Možete učiniti jako malo i pomoći Udruzi Caspera. Organizira se humanitarni koncert, pripremili su i posebna iznenađenja

Piše Mia Uzinić
3. rujna 2024. - 21:10

Požurite što prije kupiti ulaznice za humanitarni koncert benda "Supersonic" koji će se održati 7. listopada u Backbaru Plana B. Ovaj datum prvenstveno je važan jer se obilježava Nacionalni dan borbe protiv raka dojke – Dan ružičaste vrpce. Svi prihodi od ulaznica namijenjeni su za Udrugu Caspera - Udrugu žena oboljelih i liječenih od karcinoma. Više o samoj organizaciji kazao je Hrvoje Paštar.

- Ovoj akciji se pridružili i Udruga Dalmatinskih pivara, DJ Vjeko Linksonix i Ribafish. Cijena ulaznice je 25 eura i uključuje kupone za četiri pića po izboru. Ovom plemenitom cilju se pridružio i Luka Kanaet iz Udruge "Sličice pričaju" koji na aukcijama prodaje domaće i strane dresove pa ćemo i tako skupiti dio prihoda. Na aukciji ćemo prodavati i autorske slike članice Udruge Caspera, Sanje Kalebić

image

Ante Travizi i Ivica Lazaneo održali su humanitarni stand up, a sada je u planu koncert grupe Supersonic 
 

Jakov Prkić/Cropix

Sanja Kalebić je najprije mama, baka i supruga. Po struci je trgovac, ali radi u vrtiću, a u duši je umjetnik. Kreativnost i umjetničko izražavanje jednostavno su dio Sanje. Kroz svoja djela, bilo da se radi o nakitu od poludragog kamenja ili pak umjetničkim slikama priča priču o sebi, ali i o viđenju života. Nakon maligne dijagnoze i svega što ona nosi, Sanji je život donio i Casperu, postala je naša članica i svoje je slike donirala upravo nama.

Njezina želja je kroz svoje slikarsko izražavanje pomoći i ohrabriti žene da i same krenu u avanturu života i otkriju neotkrivene talente. Kroz donaciju također želi pomoći Casperi da nastavi raditi sve ono što radi do sad, a to je pomaganje ženama. Njezine slike spadaju u kategoriju apstraktnog slikarstva, a tehnika koju koristi je akvarel na platnu - rekao je Paštar. 

Predsjednica Udruge Caspera, Sonja Grgat, kazala je da je neizmjerno zahvalna Hrvoju Paštaru i njegovoj ekipi na organizaciji ovog predivnog događaja. 

image

Sonja Grgat 

Joško Šupić/Cropix

-  Prije nekoliko mjeseci organizirali smo humanitarnu stand up večer kada su nastupali članovi "SplickeScene" pa smo odlučili, povodom Dana borbe protiv raka dojke, napraviti nešto slično. Potrebno je još više govoriti o karcinomu, osvijestiti žene da već u mladosti krenu odlaziti na redovite preglede. Prvenstveno je važno da upoznaju svoje tijelo jer kada znate svoje tijelo, sigurno ćete primijetiti svaku promjenu na njemu. Novac koji prikupimo pomoći će nam da i dalje organiziramo brojne aktivnosti i nastavimo pomagati ženama oboljelim i liječenim od karcinoma - kazala je Grgat.

Ulaznice za ovaj događaj su dostupne na linku

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 23:36